Αυτή εδώ η δημοσίευση, όπως άλλωστε υποδηλώνεται από τον τίτλο, έχει σχέση με το γαλλικό άρμα μάχης Leclerc.

Πρόσφατα το μπλόγκ “For The Record” δημοσίευσε φωτογραφίες με το άρμα μάχης επίδειξης Leclerc, το οποίο ονομάστηκε “Terminateur”, εφοδιασμένο με πυροβόλο των 140 χιλιοστών. Σε μια μικρή αναζήτηση που έκανα στο διαδίκτυο σχετικά με αυτό το άρμα διαπίστωσα ότι οι φωτογραφίες δεν είναι πρόσφατες και πως κυκλοφορούν αρκετό καιρό στο διαδίκτυο. Πως, ποιος και που τις τράβηξε, αυτά δεν τα γνωρίζω.

Στην ανάρτηση του μπλόγκ λεει ότι το εικονιζόμενο άρμα είναι ένα όχημα επίδειξης τεχνολογίας πύργου με πυροβόλο 140 χιλιοστών.

Στις φωτογραφίες γίνεται, επίσης, επίδειξη εικονικών βλημάτων των 120 και 140 χιλιοστών, η διαφορά στο μέγεθος είναι εμφανής.

Τη δεκαετία του 1980, αρκετές χώρες του NATO ξεκίνησαν -παρακινούμενες από τα τελευταία σοβιετικά άρματα με πυροβόλα 125 χιλιοστών- την εργασία πάνω σε ένα νέο πυροβόλο πυροβολικού το οποίο θα τοποθετούταν ως το βασικό πυροβόλο άρματος μάχης. Το διεθνές πρόγραμμα μελλοντικού άρματος μάχης (FTMA), στο οποίο συμμετείχαν οι: Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ), παρουσίασε το λειόκαννο πυροβόλο των 140 χιλιοστών με την ονομασία NpzK-140 και εφοδιάστηκε με μηχανισμό ασφάλισης κλείστρου κάθετης ολίσθησης, θερμοαπαγωγικό περίβλημα και εκκενωτή αερίων.

Το 1996 οι κοινοπραξία των GIAT Industries, EFAB Bourges και ATS Tarbes ολοκλήρωσαν τον πύργο επίδειξης άρματος T4, ο οποίος τοποθετήθηκε πανω στο σκάφος άρματος μάχης Leclerc. Ο νέος Τ4 τοποθετήθηκε στο σκάφος του άρματος μάχης Leclerc (Trial 3 Tranche 3), το οποίο νωρίτερα είχε ανακατασκευαστεί στην έκδοση MARS (Moyen Adapté de Remorquage Spécifique). Το 140mm L/50 διαμετρημάτων λειόκαννο πυροβόλο ήταν εφοδιασμένο με χαλινωτήριο διπλής οπής, υψηλότερη πίεση και τροποποιημένο μηχανισμό γέμισης προσαρμοσμένο πάνω στα χαρακτηριστικά του μεγαλύτερου​ βλήματος​ – συνολικού μήκος 1500 χιλιοστών.

Ο μηχανισμός γέμισης του πυροβόλου διέθετε ένα τροποποιημένο σύστημα φόρτωσης και μετέφερε το μέγιστο 22 βλήματα των 140 χιλιοστών. Λόγω της πολύ μεγαλύτερης οπισθοδρόμησης, τοποθετήθηκαν μεγαλύτεροι κύλινδροι οπισθοδρόμησης. Η σχεδίαση του πύργου περιελάμβανε σημαντικές τροποποιήσεις -η αποθήκη πυρομαχικών είχε επεκταθεί και τα πλευρικά και οπίσθια πλαίσια είχαν ανακατασκευαστεί (λόγω του νέου μηχανισμού γέμισης και επίσης λόγω της ανάγκης εξισορρόπησης της κατασκευής). 

Οι εργασίες πάνω στον πύργο T4 και το σχέδιο “Terminateur” ολοκληρώθηκαν το 2001, πριν την κατασκευή και δοκιμή του πρωτοτύπου.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: