Η General Dynamics NASSCO, μια θυγατρική που ανήκει εξ ολοκλήρου στην General Dynamics (GD), άρχισε, την 20η Σεπτεμβρίου 2018, την κατασκευή του πρώτου πλοίου για το πρόγραμμα πετρελαιοφόρου κλάσης John Lewis του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, το μελλοντικό USNS John Lewis (TAO-205).

Εκπρόσωποι της NASSCO και του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ (US Navy) συγκεντρώθηκαν στο Σαν Ντιέγκο για την τελετή κοπής του πρώτου τμήματος μετάλλου, γνωστοποιώντας την έναρξη της κατασκευής του πρώτου από τα έξι πλοία για το US Navy. Η κατασκευή του πρώτου πλοίου έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2020.

“Αυτά τα πετρελαιοφόρα ειναι σημαντικά για την ικανότητα του Ναυτικού να επιχειρεί σε όλον τον κόσμο,” δήλωσε ο Κέβιν Γκράνεϊ, πρόεδρος της General Dynamics NASSCO. “Έχουμε την τιμή να κατασκευάσουμε το πρωτο πλοίο αυτής της κλάσης και να εργαστούμε μαζί με το Ναυτικό μας και τους βιομηχανικούς εταίρους για να διασφαλιστεί ότι η σχεδίαση, ο προγραμματισμός και οι εγκαταστάσεις ειναι έτοιμες για την έναρξη της κατασκευής.”

Πριν προχωρήσει στην έναρξη της κατασκευής, το Ναυτικό πραγματοποίησε την Επιθεώρηση Ετοιμότητας Παραγωγής (PRR) προκειμένου να επαληθευθεί η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα του σχεδιασμού και του προγραμματισμού παράγωγης του προγράμματος. Ανάμεσα στους υπόλοιπους δείκτες, η αναφερθείσα λεπτομερή έκθεση σχεδιασμού και τρισδιάστατη μοντελοποίηση όλων των πλοίων ειναι έτοιμη κατά 95 τοις εκατό . Τα αποτελέσματα του PRR επικυρώθηκαν από τον υπουργό Ναυτικού και υποβλήθηκαν στο Κογκρέσο την 6η Σεπτεμβρίου 2018.

Κατα την εξέλιξη της σχεδίασης του TAO-205, το US Navy εργάστηκε στενά με τους βιομηχανικούς εταίρους του για να διενεργήσει μελέτες αντιστάθμισης που ωριμάσαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πλοίων που εξελίσσει η κυβέρνηση. Τότε τα αποτελέσματα των μελετών αντιστάθμισης συνδυαστήκαν με τις ολοκληρωμένες σχεδιάσεις των πλοίων. Αργότερα η GD-NASSCO ανέλαβε σύμβαση Σταθερής Τιμής Ενθάρρυνσης για την λεπτομερή σχεδίαση και κατασκευή έξι βοηθητικών πλοίων TAO-205.

Σχεδιασμένα για να μεταφέρουν καύσιμα στα πλοία των ομάδων μάχης αεροπλανοφόρων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που επιχειρούν στην θάλασσα, τα πετρελαιοφόρα θα διαθέτουν μεταφορική ικανότητα 157000 βαρελιών πετρελαίου, μια σημαντική ποσότητα ξηρού φορτίου, ικανότητα αεροπορικών μέσων και ταχύτητα 20 κόμβων.

Η κλάση John Lewis θα εξοπλιστεί με την βασική ικανότητα αυτοπροστασίας, που περιλαμβάνει όπλα πληρώματος, συσκευές απομαγνητισμού και παραπλανητικά Nixie Torpedo κι έχει αναμονές χώρου, βάρους και ισχύος για συστήματα εγγύς προστασίας όπως τα SeaRAM και τα Αμυντικά Συστήματα Τορπιλών Αντί-Τορπιλών.

Αυτά τα πλοία ειναι μέρος της Δύναμης Διοικητικής Υποστήριξης Μάχης του US Navy και θα γίνουν η ραχοκοκκαλιά του συστήματος παροχής καυσίμου. Θα ειναι υπό τη διοίκηση της Διοίκησης Στρατιωτικών Θαλασσίων Μεταφορών (MSC).

Τον Ιούλιο του 2016, ο υπουργός Ναυτικού Ρει Μαμπους γνωστοποίησε στο Κογκρέσο οτι προτίθεται να ονομάσει τα πετρελαιοφόρα της MSC κλάσης John Lewis, με τα ονόματα εξεχόντων ακτιβιστών και ηγετών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το USNS John Lewis έλαβε το όνομα του από τον βουλευτή των ΗΠΑ και ηγέτη ανθρωπίνων δικαιωμάτων, John Lewis.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “nassco.com” για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: