Άρχισε να επιχειρεί το Bayraktar ΤΒ2 η τουρκική Αστυνομία

[dropcap size=small]Τ[/dropcap]ο τουρκικής σχεδίασης και παραγωγής μη επανδρωμένο αερόχημα Bayraktar TB2 εισήγαγε σε υπηρεσία η Αστυνομία της Τουρκίας, περίπου δύο χρόνια μετά τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας. Συγκεκριμένα, η Αστυνομία της Τουρκίας εισήγαγε τον Ιούνιο, μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών αποδοχής, σε υπηρεσία ένα σύστημα αποτελούμενο από τρία αεροχήματα και επίγειους σταθμούς ελέγχου.

Σύμφωνα με αναφορές τουρκικών μέσων ενημέρωσης ένα δεύτερο σύστημα βρίσκεται την παρούσα περίοδο στη φάση παραγωγής. Σημειώνεται ότι ήδη το Bayraktar TB2, το οποίο σε ποσοστό 93% χρησιμοποιεί συστήματα, συγκροτήματα και εξαρτήματα τουρκικής σχεδίασης και παραγωγής, χρησιμοποιείται από τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας σε επιχειρήσεις στις ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας, έχοντας καταγράψει περισσότερες από 4.000 ώρες πτήσης.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί (βλ. την ανάρτηση με τίτλο «“Αμερικανικό” το τουρκικό UAV Bayraktar» στον σύνδεσμο http://www.defence-point.gr/news/?p=151879 και την ανάρτηση με τίτλο «UAV Bayraktar της Τουρκίας τώρα οπλισμένο» στον σύνδεσμο http://www.defence-point.gr/news/?p=143669), ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη προγράμματα για την ανάπτυξη όπλων από το Bayraktar TB2, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η δυνατότητα εγκατάστασης επί του αεροχήματος του συστήματος συλλογής πληροφοριών σημάτων BSI-101, το οποίο έχει αναπτυχθεί από την Baykar, κατασκευάστρια του αεροχήματος.

Το BSI-101 που χρησιμοποιεί μηχανές (hardware) και λογισμικό αποκλειστικά τουρκικής σχεδίασης έχει δυνατότητα εντοπισμού εχθρικών εκπομπών ραντάρ και συστημάτων επικοινωνιών και εντοπισμού της θέσης των πομπών. Μάλιστα το σύστημα έχει τη δυνατότητα αναμετάδοσης σε αληθή χρόνο των πληροφοριών σε επίγεια κέντρα διοίκησης και ελέγχου.

Με δυνατότητα πτήσης σε υψόμετρο έως και 27.000 ποδών (8.229 μέτρα), μέγιστη αυτονομία 24 ωρών και μέγιστη εμβέλεια 4.000 χιλιομέτρων, επιδόσεις που έχουν καταγραφεί κατά τη διάρκεια δοκιμών, δυνατότητα μεταφοράς και άφεσης όπλων και ποικίλων αισθητήρων, το Bayraktar ΤΒ2 εξελίσσεται σε πλατφόρμα πολλαπλού ρόλου που μπορεί να εκτελέσει διάφορες αποστολές για λογαριασμό των ενόπλων δυνάμεων και των δυνάμεων ασφαλείας της Τουρκίας.

Πηγή: defence-point.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.