Ο αρματικός διαγωνισμός Ισχυρή Ευρώπη άρχισε με την εναρκτήρια τελετή, όπου οι οχτώ συμμετέχουσες χώρες συναντήθηκαν καθώς σκαρφάλωναν πάνω και παρατηρώντας τα αναμεταξύ τους άρματα μάχης.

Ο στρατός Ευρώπης των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) συνδιοργανώνει τον τρίτο αρματικό διαγωνισμό “Ισχυρή Ευρώπη” στο πεδίο ασκήσεων Γκράφενβερ (“Grafenwöhr”), από 3 ως 8 Ιουνίου 2018. Ο διαγωνισμός “Ισχυρή Ευρώπη” ειναι μια ετήσια εκπαιδευτική δραστηριότητα που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στις συμμετέχουσες χώρες ένα δυναμικό, παραγωγικό και ευχάριστο περιβάλλον το οποίο ενισχύει την στρατιωτική συνεργασία, διαμορφώνει τις σχέσεις επιπέδου στρατιώτη, και επιτρέπει το διαμοιρασμό των τακτικών, τεχνικών και διαδικασιών.

Πληρώματα από χώρες μελή και εταίρους του NATO διαγωνίζονται στις επιθετικές/αμυντικές επιχειρήσεις. Ο πρώτος διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το 2016, με την Γερμανία να κερδίζει την πρώτη θέση.

SETC: Sweden's MEDEVAC Lane

Ο τρίτος ετήσιος διαγωνισμός διεξάγεται τον Ιούνιο του 2018 και περιλαμβάνει δύο πρωτοεμφανιζόμενους: Την Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Κάθε χώρα συμμετέχει με τα δικά της άρματα μάχης:

Αυστρία – Leopard 2A4

Γαλλία – AMX-56 Leclerc

Γερμανία – Leopard 2A6

Πολωνία – Leopard 2A5

Σουηδία – Stridvagn 122

Ουκρανία – T-84

Ηνωμένο Βασίλειο – Challenger 2

ΗΠΑ – M1A3 SEP V2

SETC: Sweden's MEDEVAC Lane

Ο πενθήμερος διαγωνισμός αποτελειται συνολικά από 13 δοκιμασίες που περιλαμβάνουν διαδρομή εμποδίων, βολή πιστολιού, σωματικές δοκιμασίες αρματιστή, οδήγηση ακρίβειας, αμυντικές και επιθετικές επιχειρήσεις με πραγματικά πυρά κ.α. Την τελευταία ημέρα θα πραγματοποιηθεί η φιλική βολή πριν την λήξη με την τελετή απονομής των βραβείων στα τρία πρώτα πληρώματα.

SETC: France’s Defensive Operations LaneSETC: France’s Defensive Operations LaneSETC: France’s Defensive Operations LaneStrong Europe Tank Challenge 18 Opening CeremonyStrong Europe Tank Challenge 18 Opening CeremonyStrong Europe Tank Challenge 18 Opening CeremonyStrong Europe Tank Challenge 18 Opening CeremonyStrong Europe Tank Challenge 18 Opening CeremonyStrong Europe Tank Challenge 18 Opening CeremonySETC 18 Opening CeremonySETC 18 Opening CeremonySETC 18 Opening CeremonySETC 18 Opening CeremonySETC 18 Opening CeremonySETC 18 Opening CeremonySETC 18 Opening CeremonySETC 18 Opening CeremonySETC 18 Opening Ceremony

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Defence-Blog.Com” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: