Άσκηση Έρευνας – Διάσωσης SAREX «CYPFRA – 02/15» μεταξύ Κύπρου-Γαλλίας (φωτ&βίντεο)

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «ναυτικό ατύχημα στην ανοιχτή θάλασσα». Ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ Λάρνακας το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ «ΝΕΑΡΧΟΣ», για την αντιμετώπιση του περιστατικού με επιχειρήσεις αεροδιακομιδής τραυματία (MEDEVAC) από τη γαλλική φρεγάτα. (ΓΕΕΦ)

Την 16 Μαρτίου 2015, διεξήχθη με επιτυχία η Άσκηση Έρευνας – Διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία «CYPFRA – 02/15», με την συμμετοχή δυνάμεων της Διοίκησης Αεροπορίας, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς και του Γαλλικού Ναυτικού.

Άσκηση Έρευνας – Διάσωσης SAREX «CYPFRA – 02/15». (ΓΕΕΦ)

Το σενάριο της Άσκησης, που έλαβε χώρα στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφορούσε σε «Ναυτικό Ατύχημα στην Ανοικτή Θάλασσα» και αντιμετώπισή του με επιχείρηση αεροδιακομιδής.

Άσκηση Έρευνας – Διάσωσης SAREX «CYPFRA – 02/15». (ΓΕΕΦ)
Άσκηση Έρευνας – Διάσωσης SAREX «CYPFRA – 02/15». (ΓΕΕΦ)
Στη φωτογραφία, απεικονίζεται ελικόπτερο Έρευνας και Διάσωσης της 460 Μ/ΕΔ της Διοίκησης Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς κατά τη διάρκεια διαδικασίας περισυλλογής τραυματία από το ελικοδρόμιο της γαλλικής φρεγάτας. (ΓΕΕΦ)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.