Άσκηση Αντιμετώπισης Μείζονος Ατυχήματος στην 871 ΑΒΕΚ

Το Γενικό Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 διεξήχθη, στην έδρα της 871 ΑΒΕΚ (Αποθήκη Βάσεως Εφοδιασμού Καυσίμων) στον Ασπρόπυργο Αττικής, η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Αντιμετώπιση Μείζονος Ατυχήματος (ΑΜΑ)», υπό τη διεύθυνση της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Στρατού (ΑΣΔΥΣ «ΘΗΣΕΑΣ»).Η ΑΜΑ είναι άσκηση αξιολόγησης της οργάνωσης, της υποδομής, των μέσων και των διαδικασιών πρόληψης και αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης.

Η άσκηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου ΠΒΧ Άμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ), του 725 Τάγματος Μηχανικού (725 ΤΜΧ), του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού (747 ΕΤΜΧ), της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Φυλής, του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), καθώς και των εταιριών ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε και AIR LIQUIDE HELLAS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΕΡΙΩΝ, περιελάμβανε σενάρια αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε δασώδη περιοχή και εγκαταστάσεις, πτώση μέρους κτηρίου συνέπεια σεισμικής δόνησης και διαρροής επικίνδυνων υγρών- αερίων, καθώς και διάσωσης προσωπικού και διακομιδής του σε νοσοκομεία.

Την άσκηση παρακολούθησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ «ΘΗΣΕΑΣ») Αντιστράτηγος Λεωνίδας Κακαβάς, ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ») Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης, ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) Αντιστράτηγος Θεμιστοκλής Γρυμπίρης, ο Διοικητής της Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (ΔΔΜΝ) Αντιναύαρχος (Μ) Γεώργιος Μπαμπλένης ΠΝ, εκπρόσωπος του Α/ΓΕΑ, του Α/ΕΛ.ΑΣ., του Α/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., του Α/Π.Σ., της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Ελευθέριος Κοσμόπουλος, ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Αργύρης Οικονόμου, οι Αντιδήμαρχοι Φυλής κ. Μιχάλης Οικονομάκης και κ. Αθανάσιος Σχίζας, ο Αντιδήμαρχος Ασπροπύργου κ. Θεμιστοκλής Τσίγκος, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαος Παπαευσταθίου, ο Διοικητής του Θριάσιου Νοσοκομείου κ. Δημήτριος Αντωνίου και εκπρόσωποι των εταιριών ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε και AIR LIQUIDE HELLAS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΕΡΙΩΝ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.