Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας (φωτ)

Την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας (ΝΣ), άσκηση Μείζονος Ατυχήματος, υπό τη διεύθυνση του συντονιστικού κέντρου του ΝΣ, παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Ναυτικού Υποναύαρχου (Μ) Γεώργιου Μπαμπλένη ΠΝ συνοδευόμενου από το Διοικητή ΝΣ Αρχιπλοίαρχο (Μ) Κωνσταντίνο Κολοκούρη ΠΝ.

Στην άσκηση συμμετείχαν, προσωπικό και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού από το Αρχηγείο Στόλου (ΑΣ), τη Διοίκηση Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ) και το ΝΣ. Επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ- ΕΛ.ΑΚΤ.), της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ), του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ), του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), της Περιφέρειας Αττικής και τον Δήμο Σαλαμίνας.

Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας

Κατά την άσκηση ελέγχθηκε η πληρότητα σχεδίασης αντιδράσεων, ο βαθμός ετοιμότητας και η ικανότητα διεύθυνσης και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων για αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, ενώ για την επαύξηση του βαθμού δυσκολίας της άσκησης από τη διεύθυνση του συντονιστικού κέντρου του ΝΣ προστέθηκαν επιπλέον έκτακτα σενάρια/συμβάντα.

Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος στο Ναύσταθμο ΣαλαμίναςΆσκηση Μείζονος Ατυχήματος στο Ναύσταθμο ΣαλαμίναςΆσκηση Μείζονος Ατυχήματος στο Ναύσταθμο ΣαλαμίναςΆσκηση Μείζονος Ατυχήματος στο Ναύσταθμο ΣαλαμίναςΆσκηση Μείζονος Ατυχήματος στο Ναύσταθμο ΣαλαμίναςΆσκηση Μείζονος Ατυχήματος στο Ναύσταθμο ΣαλαμίναςΆσκηση Μείζονος Ατυχήματος στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.