Άσκηση “Τάλως 13” στη Νέα Σάντα Κιλκίς (φωτ)

Άνδρες της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας αποβιβάζονται από ελικόπτερο CH-47 στο πλαίσιο της άσκησης «Τάλως 13» και κατευθύνονται προς τα πυροβόλα M56 PACK. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο παρέστη στην ημέρα των διακεκριμένων επισκεπτών (Distinguished Visitors Day) της άσκησης «Τάλως 13» του Σχηματισμού Μάχης της Ευρωπαϊκής Ένωσης HELBROC.

Μεταφορικό ελικόπτερο CH-47 μεταφέρει πυροβόλα M56 PACK της 71 ΑΜ ΤΑΞ. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

Η άσκηση διεξάγεται στην περιοχή της Νέας Σάντα Κιλκίς από 8 έως 18 Οκτωβρίου με σκοπό την προετοιμασία αξιολόγησης – πιστοποίησης του σχηματισμού ενόψει της διάθεσής του στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Η αποστολή της 71 ΑΜ Ταξιαρχίας είναι: Να εκπαιδεύει το προσωπικό. Nα συντηρεί το υλικό των Μονάδων της. Nα διοικεί , ελέγχει και συντονίζει τις επιχειρήσεις της Ταξιαρχίας και των Μονάδων που της διατίθενται. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

Στα πλαίσια αυτά το HELBROC BG θα μπορεί να αναλαμβάνει, κατόπιν απόφασης του Συμβουλίου της Ευρώπης και στα πλαίσια απόφασης του ΟΗΕ, επιχειρήσεις αντιμετώπισης κρίσεων και ειδικότερα επιχειρήσεις παροχής Ανθρωπιστικής βοήθειας (Humanitarian Assistance) και Εκκένωσης Άμαχου πληθυσμού (Evacuational Operations).

Η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία συγκροτήθηκε μετά από την αναδιοργάνωση της 71ης Ταξιαρχίας Πεζικού. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

Την άσκηση, στην οποία έλαβε μέρος προσωπικό από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Κύπρο, παρακολούθησαν ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας Στρατηγός Simeon Simeonov, καθώς και αντιπροσωπείες από τις συμμετέχουσες χώρες.

Ο Σταθμός Διοικήσεως. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Ο καταυλισμός. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Σημείο Ελέγχου (Check Point). (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Κίνηση ανθρωπιστικής φάλαγγας με την προστασία στρατιωτικών οχημάτων. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Κάλυψη τμημάτων και παροχή πρώτων βοηθειών σε τραυματία μετα από επίθεση ενόπλων. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Επιθετικό ελικόπτερο Apache παρείχε αεροπορική υποστήριξη. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Προσεδάφιση μεταφορικών ελικοπτέρων UH-1H. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Αποβίβαση ανδρών της 71 ΑΜ ΤΑΞ από μεταφορικό ελικόπτερο UH-1H. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Φωτογραφία απο την άσκηση Τάλως 13, (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Φωτογραφία από την άσκηση Tάλως 13. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Το πυροβόλο M56 PACK χρησιμοποιείται για αποστολές αεροπορικής υποστηριξής σε ειδικούς αγώνες (ορεινές ορειβατικές και αεραποβατικές επιχειρήσεις). (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Φωτογραφία από την άσκηση Τάλως 13. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Φωτογραφία από την άσκηση Τάλως 13. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Μεταφορά τραυματία σε ελικόπτερο UH-1H. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Εκκένωση Άμαχου πληθυσμού με ελικόπτερο CH-47. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Φωτογραφία από την άσκηση Τάλως 13. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Φωτογραφία από την άσκηση Τάλως 13. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Επιθετικό ελικόπτερο Apache ΑΗ-64 σε ρόλο αεροπορικής υποστήριξης κατά τη διάρκεια της άσκησης Τάλως 13 στη Νέα Σάντα Κιλκίς.
Φωτογραφία από την άσκηση “Τάλως 13”. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Φωτογραφία από την άσκηση “Τάλως 13”. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Φωτογραφία από την άσκηση “Τάλως 13”. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ 71 Α/Μ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ (ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) ΣΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΑΧΗΣ (BATTLEGROUP) THΣ ΕΕ.
    ΤΟ HELBROC BG ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ (STAND-BY) ΓΙΑ ΤΟ Α΄ΕΞΑΜΗΝΟ 2014. ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ “ΤΑΛΩΣ-13” ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΕ ΟΤΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙ Η EUMC…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.