Άφιξη στην Αίγυπτο των πληρωμάτων Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας που θα συμμετέχουν στην άσκηση «Houras 2015»

Στην άσκηση Houras 2015 η χώρα μας συμμετέχει με κλιμάκιο τεσσάρων (4) αεροσκαφών M-2000-5 και ανάλογο προσωπικό της 331Μ, το οποίο θα μετασταθμεύσει στην Αεροπορική Βάση Tanta (Egyptian Armed Forces)

Επιβεβαιώνοντας τις ιστορικές και στρατηγικές σχέσεις  μεταξύ των δύο χωρών, κλιμάκιο τεσσάρων αεροσκαφών M-2000-5 της 331Μ της Πολεμικής Αεροπορίας έφτασε στην Αίγυπτο για να συμμετάσχει στην κοινή άσκηση Αιγύπτου-Ελλάδας «Houras 2015».

Η άσκηση είναι μια από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες κοινές ασκήσεις, η οποία θα είναι διάρκειας αρκετών ημερών, από την Παρασκευή 29 Μαΐου έως και την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, στην αιγυπτιακή αεροπορική βάση Tanta και θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά σενάρια με πολλές δραστηριότητες και γεγονότα που θα συνδέσουν τα επιχειρησιακά σχέδια και την μεταφορά και ανταλλαγή εκπαιδευτικών εμπειριών ανάμεσα στις εκπαιδευόμενες δυνάμεις, όπως και την εκπαίδευση στην διαχείριση κοινών αεροπορικών εχθρών χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες μεθόδους αεροπορικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το Egyptian Armed Forces η συμμετοχή της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην άσκηση Houras 2015 δίνει έμφαση στην ενίσχυση της διακρατικής και στρατιωτικής συνεργασίας ανάμεσα στην Αίγυπτο και τις φίλιες χώρες.

Απόδοση από το Egyptian Armed Forces στο Facebook για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.