Έγγραφο της USAF δηλώνει ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μπορούν να παρακολουθούν τους Αμερικάνους πολίτες

Μη επανδρωμένο αερόχημα Shadow του Στρατού των ΗΠΑ. (army.mil/aviation)

Μετά την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου που θα επιτρέπει το 2020 να πετούν πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ) 30000 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (ΜΕΑ), μια νέα ανακάλυψη ενός εγγράφου της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF) το οποίο δημοσιεύτηκε από τον ιστότοπο Infowars εχει κάποιες ενδιαφέρουσες επιπτώσεις.

Η έκθεση της USAF αναφέρει ότι αν κάποιο από αυτά τα ΜΕΑ συλλάβει πλάνα από Αμερικάνους, τα δεδομένα θα αποθηκεύονται για τρεις μήνες με σκοπό να ελέγχονται από το Πεντάγωνο.

Η αναφορά συνεχίζει λέγοντας ότι το Πεντάγωνο θα μπορεί να δώσει αυτά τα δεδομένα σε όποια υπηρεσία δημόσιας τάξης και στρατιωτική επιθυμεί.

Το έγγραφο που εκδόθηκε 23 Απριλίου από την USAF δηλώνει ότι: “Η USAF δεν μπορεί να διεξάγει νόμιμη “μη συναινετική επιτήρηση” στους Αμερικάνους πολίτες, αλλά δηλώνει ότι τα ΜΕΑ μπορεί “τυχαία” να συλλάβουν δεδομένα καθώς θα διενεργούν άλλες αποστολές, η υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών θα έχει το δικαίωμα να τα μελετήσει ώστε να αποφασίσει αν τα άτομα είναι οι πραγματικοί στόχοι της παρακολούθησης”

Ακτιβιστές εκφράζουν την ανησυχία ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπορούν να εξοπλιστούν με λογισμικό αναγνώρισης προσώπου.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.