Έλληνες επιθεωρητές στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Παθητική επιθεώρηση στο πλαίσιο του Κειμένου Βιέννης. (ΓΕΕΘΑ)

Σε εφαρμογή του Κειμένου Βιέννης 2011, από 3 έως 5 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση στην Ταξιαρχία Τακτικής Υποστήριξης (Tactical Support Brigade) στο Σεράγεβο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης από πολυεθνική ομάδα αξιολογητών, μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες επιθεωρητές.

Παθητική επιθεώρηση στο πλαίσιο του Κειμένου Βιέννης. (ΓΕΕΘΑ)

Το Κείμενο της Βιέννης 2011 είναι ένα, πολιτικά, δεσμευτικό έγγραφο το οποίο συνιστά ένα διευρυμένο κατάλογο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας (ΜΟΕΑ).

Σύμφωνα με το κείμενο της Βιέννης 2011, προβλέπονται επισκέψεις επιθεωρητών, με σκοπό την επαλήθευση των ετησίων στοιχείων που περιλαμβάνουν την διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων εντός των ορίων καθορισμένης περιοχής και τα οποία ανταλλάσσουν οι συμβαλλόμενες χώρες. Οι αξιολογήσεις πραγματοποιούνται σε ενεργές Μονάδες και Σχηματισμούς του ΣΞ και ΠΑ των κρατών-μελών του ΟΑΣΕ.

Παθητική επιθεώρηση στο πλαίσιο του Κειμένου Βιέννης. (ΓΕΕΘΑ)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

3 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.