Έλληνες επιθεωρητές στην Ελβετία

Παθητική επιθεώρηση στο πλαίσιο Κειμένου Βιέννης. (ΓΕΕΘΑ)

Σε εφαρμογή του Κειμένου Βιέννης 2011, από 12 έως 15 Μαΐου 2014, πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση στην Διοίκηση Ενόπλων Δυνάμεων (Joint Force Command) της Ελβετίας από πολυεθνική ομάδα αξιολογητών, μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες επιθεωρητές.

Το Κείμενο της Βιέννης 2011 είναι ένα, πολιτικά, δεσμευτικό έγγραφο το οποίο συνιστά ένα διευρυμένο κατάλογο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας (ΜΟΕΑ).

Παθητική επιθεώρηση στο πλαίσιο Κειμένου Βιέννης. (ΓΕΕΘΑ)

Σύμφωνα με το κείμενο της Βιέννης 2011, προβλέπονται επισκέψεις επιθεωρητών, με σκοπό την επαλήθευση των ετησίων στοιχείων που περιλαμβάνουν την διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων εντός των ορίων καθορισμένης περιοχής και τα οποία ανταλλάσσουν οι συμβαλλόμενες χώρες. Οι αξιολογήσεις πραγματοποιούνται σε ενεργές Μονάδες και Σχηματισμούς του ΣΞ και ΠΑ των κρατών-μελών του ΟΑΣΕ.

Παθητική επιθεώρηση στο πλαίσιο Κειμένου Βιέννης. (ΓΕΕΘΑ)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.