Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μνήμης και Τιμής του Υπαρχηγού του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, Αντιστρατήγου Γρηγόρη Αυξεντίου, αλλά και για την Εθνική και Ηθική διαπαιδαγώγηση του προσωπικού του, διοργάνωσε στις 29 Μαρτίου 2018 αγώνα δρόμου με τη μορφή σκυταλοδρομίας, αφιερωμένο στον ήρωα.

Ο αγώνας διεξήχθη μεταξύ της περιοχής Μαχαιρά και Σταυροβουνίου καλύπτοντας απόσταση 30 χλμ με επιμέρους διαχωρισμό της ανά 5 χλμ για έκαστο εκ των συμμετεχόντων δρομέων. Για λόγους συμβολισμού η εκκίνηση του αγώνα δρόμου πραγματοποιήθηκε στο κρησφύγετο του ήρωα στο Μαχαιρά, όπου προηγήθηκε κατάθεση στεφάνου από τον Διοικητή της Διοίκησης Καταδρομών, Συνταγματάρχη Κωνσταντίνου Κυριάκο.

Στον αγώνα συμμετείχαν 13 ομάδες, των 6 ατόμων έκαστη, από τους Σχηματισμούς και Διοικήσεις της Εθνικής Φρουράς, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι επιπρόσθετα έλαβαν μέρος τεσσερις ομάδες αποτελούμενες από Ευέλπιδες, οι οποίοι φοιτούν στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και συμμετείχαν στον αγώνα επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 190 χρόνων από την ίδρυση της σχολής.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Υπαρχηγός του ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγος Κώστας Χρυσηλίου, απένειμε τιμητικές διακρίσεις στις ομάδες που πρώτευσαν καθώς επίσης και αναμνηστικά διπλώματα στους λοιπούς συμμετέχοντες, ενώ τιμήθηκε, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης του αγώνα του και ο συναγωνιστής του ήρωα, Ανδρέας Στυλιανού, ο οποίος είχε την τιμή να βιώσει τις τελευταίες σκέψεις και πράξεις του ήρωα στην επική μάχη του Μαχαιρά.

Αγώνας Δρόμου προς Τιμήν του Γρηγόρη ΑυξεντίουΑγώνας Δρόμου προς Τιμήν του Γρηγόρη ΑυξεντίουΑγώνας Δρόμου προς Τιμήν του Γρηγόρη ΑυξεντίουΑγώνας Δρόμου προς Τιμήν του Γρηγόρη ΑυξεντίουΑγώνας Δρόμου προς Τιμήν του Γρηγόρη ΑυξεντίουΑγώνας Δρόμου προς Τιμήν του Γρηγόρη ΑυξεντίουΑγώνας Δρόμου προς Τιμήν του Γρηγόρη ΑυξεντίουΑγώνας Δρόμου προς Τιμήν του Γρηγόρη ΑυξεντίουΑγώνας Δρόμου προς Τιμήν του Γρηγόρη ΑυξεντίουΑγώνας Δρόμου προς Τιμήν του Γρηγόρη ΑυξεντίουΑγώνας Δρόμου προς Τιμήν του Γρηγόρη ΑυξεντίουΑγώνας Δρόμου προς Τιμήν του Γρηγόρη ΑυξεντίουΑγώνας Δρόμου προς Τιμήν του Γρηγόρη ΑυξεντίουΑγώνας Δρόμου προς Τιμήν του Γρηγόρη ΑυξεντίουΑγώνας Δρόμου προς Τιμήν του Γρηγόρη ΑυξεντίουΑγώνας Δρόμου προς Τιμήν του Γρηγόρη ΑυξεντίουΑγώνας Δρόμου προς Τιμήν του Γρηγόρη ΑυξεντίουΑγώνας Δρόμου προς Τιμήν του Γρηγόρη ΑυξεντίουΑγώνας Δρόμου προς Τιμήν του Γρηγόρη ΑυξεντίουΑγώνας Δρόμου προς Τιμήν του Γρηγόρη ΑυξεντίουΑγώνας Δρόμου προς Τιμήν του Γρηγόρη ΑυξεντίουΑγώνας Δρόμου προς Τιμήν του Γρηγόρη ΑυξεντίουΑγώνας Δρόμου προς Τιμήν του Γρηγόρη ΑυξεντίουΑγώνας Δρόμου προς Τιμήν του Γρηγόρη ΑυξεντίουΑγώνας Δρόμου προς Τιμήν του Γρηγόρη ΑυξεντίουΑγώνας Δρόμου προς Τιμήν του Γρηγόρη ΑυξεντίουΑγώνας Δρόμου προς Τιμήν του Γρηγόρη Αυξεντίου

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: