Στο πλαίσιο εφαρμογής του μνημονίου «Συμφωνίας για Συνεργασία σε Θέματα Άμυνας» μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Γαλλία, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία την Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018, η αεροναυτική άσκηση (PASSEX) μικρής κλίμακας με την ονομασία “CYP/FRA-03/2018” μεταξύ της Διοίκησης Ναυτικού και Φρεγάτας (Φ/Γ) του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας.

Στην άσκηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λάρνακας, συμμετείχαν το ΠΑΘ «ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ», επάκτιες συστοιχίες EXOCET MM40 BLOCK2 της Διοίκησης Ναυτικού, τα οργανικά μέσα της γαλλικής Φ/Γ, καθώς και 1 Ε/Π AW-139 της Διοίκησης Αεροπορίας.

Η ΕΦ στην άσκηση “CYP/FRA-03/2018”

Τα εκπαιδευτικά αντικείμενα της άσκησης περιλάμβαναν, ανταλλαγή Αξιωματικών Συνδέσμων με τη Γαλλική Φ/Γ, γυμνάσιο ναυτικής αποτροπής (Maritime Interdiction Operations) με άγημα νηοψίας αποτελούμενο από πλήρωμα της Γαλλικής Φ/Γ επί του ΠΑΘ, ανταλλαγή πληροφοριών ναυτικού ενδιαφέροντος με σκοπό τη σύνθεση κατάστασης επιφανείας, προχωρητικούς ελιγμούς και σχηματισμούς μεταξύ των πολεμικών πλοίων, καθώς και αεροναυτική συνεργασία με την εκτέλεση προσνηώσεων (Deck Landings) από το Ε/Π AW-139 στο ελικοδρόμιο της Φ/Γ.

Η ΕΦ στην άσκηση “CYP/FRA-03/2018”

Η άσκηση διεξήχθη με επιτυχία συμβάλλοντας τόσο στην περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού των συνεργαζόμενων Κρατών όσο και στην προαγωγή του επιπέδου εκπαίδευσης των πληρωμάτων των Πλωτών και Πτητικών Μέσων της Εθνικής Φρουράς.

Η ΕΦ στην άσκηση “CYP/FRA-03/2018”Η ΕΦ στην άσκηση “CYP/FRA-03/2018”Η ΕΦ στην άσκηση “CYP/FRA-03/2018”Η ΕΦ στην άσκηση “CYP/FRA-03/2018”Η ΕΦ στην άσκηση “CYP/FRA-03/2018”Η ΕΦ στην άσκηση “CYP/FRA-03/2018”Η ΕΦ στην άσκηση “CYP/FRA-03/2018”

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: