Η πρώτη επιχειρησιακή πτήση διάρκειας 14 ωρών του Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (ΜΕΑ) τύπου Heron 1, που διατέθηκε απο την FRONTEX για 600 ώρες πτήσης, στο πλαίσιο της διεξαγωγής δοκιμαστικής επιχειρησιακής εκμετάλλευσης, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη. Το εν λόγω αεροσκάφος, που εχει ως βάση το Αεροδρόμιο Τυμπακίου (Κρήτη) της Πολεμικής Αεροπορίας, θα πραγματοποιεί πτήσεις επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων στο πλαίσιο της Μεικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης “Ποσειδών”, που διεξάγεται σε συνεχή βάση από τον Μάιο του 2008 υπο τον συντονισμό των αρχηγείων του Λιμενικού και της Ελληνικής Αστυνομίας και υπό την εποπτεία του Οργανισμού FRONTEX.

FRONTEX HERON1

Μέσω αυτού του εγχειρήματος, το Λιμενικό Σώμα γίνεται η πρώτη ακτοφυλακή κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που χρησιμοποιεί τέτοιου είδους επιχειρησιακό μέσο για την αστυνόμευση του θαλάσσιου πεδίου και την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την πρώτη πτήση στην οποία παρευρέθηκαν, από πλευράς FRONTEX, ο αρμόδιος τμηματάρχης Έρευνας και Καινοτομίας του Οργανισμού (Research & Innovation Unit), κος Javier Quesada και από πλευράς Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, o Διοικητής της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Γεώργιος Καραγεώργος και ο αρμόδιος τμηματάρχης Οργάνωσης και Ανάπτυξης της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, Πλωτάρχης ΛΣ(Ο) Διονύσιος Χρισοφίλης.

FRONTEX HERON1FRONTEX HERON1FRONTEX HERON1FRONTEX HERON1FRONTEX HERON1

2 Σχόλια

 1. Theognostos

  Δηλαδή η Ελλάς χάνει κυριαρχικά δικαιώματα υπερασπίσεως εθνικου χώρου τα οποια δικαιώματα παραχωρούνται σε διεθνές οργανισμό.

  Απάντηση
  • Gunslinger32

   Προφανώς αγαπητέ Θεόγνωστος, με Φρόντεξ και ΜΕΑ απο Ισραήλ θα «λυθεί» το πρόβλημα και θα «σωθεί η χώρα. Αυτά έχεις όταν ψηφίζεις αυτό που είσαι(όχι εσύ φυσικά, αλλά ξέρουν «αυτοί» που αντιπροσωπεύουν τον σοφό ελληνικό λαό), έτσι τα σύνορα θα χαράζονται απο μια ευρωπαϊκή υπηρεσία. Αυτή είναι όμως μόνο η αρχή, έρχονται όμως πιο «ωραία», εκεί θα φανεί πόσο νόημα έχει όλη αυτή η προσπάθεια που είναι απλά ένα μεγάλο θέατρο όσον αφορά την θωράκιση των ευρωπαϊκών συνόρων στην Ελλάδα.

   Μετά την συμφωνία με τους γείτονες πάντως, η παράνομη διακίνηση ανθρώπων απο την γειτονική χώρα αυξήθηκε σήμερα μέχρι 43% (σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές απο ειδικούς στον χώρο, που παρακολουθούν τα γεγονότα). Περισσότερα δεν χρειάζεται νομίζω να γράψω, εφόσον για σύγκριση φτάνει να πάρεις το παράδειγμα απο τον «πόλεμο» κατά των ναρκωτικών στις ΗΠΑ(αν πας πίσω στην εποχή του πολέμου στην Ινδοκίνα και ψάξεις τις σχέσεις του στρατηγού Wan Pao με γνωστές υπηρεσίες των ΗΠΑ, όπου υπήρξε στενή συνεργασία στο εμπόριο «προϊόντων» που θεωρούνταν/θεωρούνται επίσημα ως πρόβλημα για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ).

   Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: