Κατά τις συγκρούσεις στην Αιθιοπία, οι επαναστατικές δυνάμεις του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου Τιγκράϊ, που πολεμούν τις δυνάμεις του κυβερνητικού Στρατού, κατάφεραν να καταλάβουν διάφορα άρματα μάχης διαφορετικών μοντέλων.

Ένα από αυτά αποδείχθηκε ότι είναι ένα σοβιετικό T-72B1 που αποκτήθηκε από την Ουκρανία. Συνολικά, παρελήφθησαν περισσότερα από διακόσια «εβδομήντα-δυάρια», τα οποία ανακατασκευάστηκαν σε εργοστάσιο του Κιέβου. Η αξία της συμφωνίας ήταν ύψους περίπου $100 εκατομμυρίων.

Τα περισσότερα από τα άρματα που παραλήφθηκαν ήταν δείγματα τα οποία δεν διέφεραν καθόλου από την αρχική έκδοση. Η αιθιοπική διοίκηση επιθυμούσε να τοποθετήσει αντιαεροπορικά πολυβόλα DShK των 12,7 χλστ. Σε κάποιες φωτογραφίες διακρίνονται τα πιο εξελιγμένα μακρύκαννα κινεζικής κατασκευής W-85

Μόνο 35 άρματα εκσυγχρονίστηκαν στην έκδοση T-72UA1, στην οποία, αντί του κινητήρα V-84 των 840 ίππων, τοποθέτησαν τον δίχρονο ντιζελοκινητήρα 5TDFMA-1 των 1050 ίππων. Η συγκεκριμένη έκδοση δεν έχει εμφανιστεί ακόμη στις συγκρούσεις. Φημολογείται ότι ο Στρατός αντιμετωπίζει προβλήματα στην χρήση της.

Οι επαναστάτες κατέλαβαν, επίσης, δυο λειτουργικά T-62, τα οποία μεταφέρονταν πάνω σε αρματοφορείς. Οι αιθιοπικές επίγειες δυνάμεις διαθέτουν περίπου πενήντα από αυτά τα άρματα μάχης, πριν από αρκετά χρόνια προσπάθησαν να τα εκσυγχρονίσουν, για παράδειγμα, να τα εξοπλίσουν με αντιδραστική θωράκιση, αλλά, προφανώς, όλες οι εργασίες περιορίστηκαν μόλις σε μερικά άρματα μάχης.

Το T-55, το οποίο καταλήφθηκε και αυτό, έχει δεχθεί αντιδραστική θωράκιση, επίσης ενισχύθηκαν τα πλευρικά καλύμματα του. Η διαμόρφωση αυτή δεν έχει εντοπιστεί ακόμη να επιχειρεί στις εμπόλεμες περιοχές.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: