Αλβανία: "Φιλοξενία" 210 μουτζαχεντίν από το Ιράκ

“Φιλοξενία” 210 μουτζαχεντίν από το Ιράκ στην Αλβανία.

Η αλβανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα φιλοξενήσει 210 μουτζαχεντίν απο το Ιράκ. Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ του πρωθυπουργού Μπερίσα και της αναπληρωτού βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για υποθέσεις της Εγγύς Ανατολής, Μπάρμπαρα Λιφ.

“Αφού επιβεβαίωθηκαν οι άριστες σχέσεις και η συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Αλβανίας, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εφαρμογή του σχεδίου για τη μεταφορά ορισμένων ατόμων της ομάδας (Mojahedin-e-Khalq) ΜΕΚ, οι οποίοι βρίσκονται στο στρατόπεδο «Ελευθερία» στο Ιράκ και για ανθρωπιστικούς λόγους θα μεταφερθούν στην Αλβανία. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ έχει παράσχει σε κάποιους απο τους κατοίκους του καταυλισμού “Ελευθερία” το καθεστώς του πρόσφυγα και συνεργάζεται με την κυβέρνηση για να βρει μια ασφαλή και εγγυημένη λύση”, αναφέρει σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της η αλβανική κυβέρνηση.

” Ο πρωθυπουργός Μπερίσα δήλωσε στην αναπληρωτή βοηθό ΥΠΕΞ ότι όπως είχε υποσχεθεί στην κ. Κλίντον, κατά τη διάρκεια της ιστορικής επίσκεψής της στα Τίρανα, η αλβανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την παροχή βοήθειας για ανθρωπιστικούς λόγους, για ένα περιορισμένο αριθμό 210 ατόμων, οι οποίοι είναι ευπρόσδεκτοι και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα ασφαλές καταφύγιο στην Αλβανία, σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και τους νόμους της χώρας”, αναφέρει η ανακοίνωση.

e-typos

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
rankx

rankx

Θαυμάζω τους ανθρώπους που δεν αποφεύγουν τον πόνο, όταν αυτό απαιτηθεί. Τα F-5A παραλήφθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία το 1965 και αποσύρθηκαν το 2001.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.