Παράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης του ΚΕΦΣΚΥ. (ΓΕΑ)

Τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Φρουρών μετά Σκύλου (ΚΕΦΣΚΥ), παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχου (Ι) Αθανάσιου Τσαλίκη, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης του ΚΕΦΣΚΥ, από τον Σμήναρχο (Α) Κωνσταντίνο Λουκά στον Σμήναρχο (Α) Κωνσταντίνο Νταή.

Παράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης του ΚΕΦΣΚΥ. (ΓΕΑ)

Στην τελετή παραβρέθηκαν διατελέσαντες Διοικητές της Μονάδας, απόστρατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών πολιτειακών Αρχών του Δήμου Κρωπίας.

Παράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης του ΚΕΦΣΚΥ. (ΓΕΑ)

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Φρουρών – Σκύλων έχει έδρα το Κορωπί Αττικής.

Η Πολεμική Αεροπορία, πρωτοπορώντας στη σχεδίαση της επίγειας άμυνας-φρούρησης των Μονάδων της, εκπαιδεύει σκύλους μαζί με φρουρούς, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την μέγιστη ασφάλεια των περιοχών της.

Έτσι δημιουργήθηκε το ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΡΟΥΡΩΝ-ΣΚΥΛΩΝ.

Παράλληλα, η Πολεμική Αεροπορία εκπαιδεύει ομάδες φρουρών μετά σκύλου για ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών, εκρηκτικών υλών αλλά και για έρευνα διάσωση. Οι φυλές που χρησιμοποιούνται για εκπαίδευση, είναι ο Γερμανικός ποιμενικός και ο Βελγικός ποιμενικός Μalinois.

Παράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης του ΚΕΦΣΚΥ. (ΓΕΑ)

Οι επιχειρησιακοί στόχοι της εκπαίδευσης των ομάδων ορίζονται και υλοποιούνται ως:

  • Φρούρηση-ασφάλεια στρατιωτικών περιοχών.
  • Δυναμική και καταλυτική αντιμετώπιση απειλών.
  • Ερευνά και διάσωση.
  • Ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών.
  • Ανίχνευση εκρηκτικών υλών.

Στο ΚΕΦΣΚΥ λειτουργεί κτηνιατρική κλινική με αποστολή την παροχή περίθαλψης στους στρατιωτικούς σκύλους της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού, της Ελληνικής Αστυνομίας, της ΕΜΑΚ και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τα γεράκια της Πολεμικής Αεροπορίας.

Επίσης η Πολεμική Αεροπορία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους κινδύνους πρόκλησης ατυχημάτων από προσκρούσεις πτηνών σε πολεμικά αεροσκάφη, στα αεροδρόμια της χρησιμοποιεί εκπαιδευμένα γεράκια για την απομάκρυνση των πτηνών. Η εκπαίδευση του προσωπικού και των γερακιών πραγματοποιείται ταυτόχρονα στο κέντρο Εκπαίδευσης Γερακιών.

Παράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης του ΚΕΦΣΚΥ. (ΓΕΑ)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: