Ένας από τους ικανούς ενόπλων υπερασπιστών της πατρίδας ηγήτορες στο στράτευμα, ο επαξίως προαχθείς σε υποστράτηγο Μάριος Μακρυγιάννης απ’ την σκλαβωμένη Αμμόχωστο, παρέδωσε την Πέμπτη (26.04.2018) σε ειδική τελετή, την διοίκηση της 2ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού της Εθνικής Φρουράς, στον ικανό αντικαταστάτη του ταξίαρχο Χριστόδουλο Αραούζο.

Αλλαγή Διοικητή στην Ταξιαρχία ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ της Ε.Φ

Προϊσταμένου του Αρχηγού ΓΕΕΦ αντιστράτηγου Ηλία Λεοντάρη, η τελετή πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο που φέρει τ’ όνομα του θυσιασθέντος το 1974 Ηρωικού Ταγματάρχη Τάσου Μάρκου στην Κλήρου, έδρα της 2ης Μ/Κ ΤΑΞ (ΠΖ), της οποίας το λάβαρο φέρει το ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ του Λεωνίδα των Θερμοπυλών, που εμπνέει τους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στις μονάδες της, πεζικού, τεθωρακισμένων, πυροβολικού κ.ο.κ.

Αλλαγή Διοικητή στην Ταξιαρχία ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ της Ε.Φ

Ισως το ενδεικτικότερο στην τελετή ήταν ότι:

Αυτοβούλως παρέστησαν προς τιμήν του μετατιθέμενου στο ΓΕΕΦ υποστράτηγου Μακρυγιάννη, πολλοί Εθελοντικώς Υπηρετούντες Εθνοφύλακες των Λόχων Κατοικημένων Τόπων της Λευκωσίας (του 42 Τάγματος Εθνοφυλακής). Επειδή ο συγκεκριμένος αξιωματικός είχε υπηρετήσει στο πρόσφατο παρελθόν, άξιος Διοικητής της 4ης Ταξιαρχίας Πεζικού, η οποία υπερασπίζεται ενόπλως την πρωτεύουσα της Κυπριακής Δημοκρατίας απέναντι στα στρατεύματα του τουρκικού Αττίλα Εισβολέα – Κατακτητή και φρόντισε να αναπτύξει εμπράκτως και συστηματικά την εκπαίδευση, τη δοκιμασία, και την πολεμική ετοιμότητα των υπό την διοίκησή του μονάδων.

Αλλαγή Διοικητή στην Ταξιαρχία ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ της Ε.Φ

Πηγή: sigmalive.com

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: