Ανάθεση σύμβασης των “F-16V” του Μπαχρέιν

Η σύμβαση αξίας $1,12 δισεκατομμυρίων των μαχητικών αεροσκαφών “F-16V Fighting Falcon” για το Μπαχρέιν ανατέθηκε την 22α Ιουνίου στην “Lockheed Martin”. Η σύμβαση σταθερής τιμής – τέλος κινήτρου επιχείρησης για 16 αεροσκάφη “F-16V” θα ολοκληρωθεί την 30η Σεπτεμβρίου 2023.

Η σύμβαση που προέκυψε εννιά μήνες μετά την έγκριση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), τον Σεπτέμβριο του 2017, εγκρίνει την πώληση 19 νέων “F-16V”, και αναβαθμίσεων για 20 υφιστάμενα “F-16C/D Block 40” ώστε να τα φέρει στην ίδια διαμόρφωση. Μια σύμβαση για μια άγνωστη ποσότητα κινητήρων “GE F110-GE-129” σχετικά με την ευρύτερη προμήθεια των “F-16V” ανατέθηκε τον Νοέμβριο του 2017.

Αποκαλούμενο επίσης ως “F-16 Block 70/72”, το “F-16V” διαθέτει το ραντάρ ενεργής διάταξης ηλεκτρονικής σάρωσης (“AESA”) “Northrop Grumman AN/APG-83” [που προέρχεται από το “AN/APG-80” του “F-16E/F Block 60” και επίσης γνωστό ως Κλιμακωτό Ραντάρ Ευέλικτης Δέσμης (“SABR”)], έναν υπολογιστή αποστολής “Raytheon”, ζεύξη δεδομένων “Link 16”, σύγχρονες οθόνες πιλοτηρίου, ένα ενισχυμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, και ενα σύστημα αποφυγής σύγκρουσης στο έδαφος. Το Μπαχρέιν ειναι πρώτος πελάτης της τελευταίας έκδοσης του “F-16”.

H προτεινόμενη συμφωνία περιλαμβάνει επικουρικό εξοπλισμό, εκπαίδευση και υποστήριξη. Η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων αεροσκαφών περιλαμβάνει εξομοιωτή, επικουρικό εξοπλισμό, εκπαίδευση, υποστήριξη, ατρακτίδια σκόπευσης και περιορισμένες ποσότητες όπλων αέρος-αέρος και αέρος-επιφανείας.

O αριθμός των αεροσκαφών που περιλαμβάνονταν στην πώληση μειώθηκε από το αρχικό σύνολο των 19 στις 16 μονάδες λόγω της πολιτικής μείωσης εξόδων.

Gareth Jennings

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Janes.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Σε αυτό το σημείο η γαλλική Ντασσό χάνει (σημαντικό) έδαφος και υποψήφια πελατεία, προσφέροντας αποκλειστικά το Rafale στην διεθνή αγορά, ενώ οι αμερικάνοι συνεχίζουν να προωθούν τα παλιότερα μοντέλα για πελάτες που ξέρουν να τα εκτιμήσουν(παρόλο που δεν πρόκειται για «πλήρες ψηφιοποιημένες» πλατφόρμες). Εδώ θα μπορούσαν ποντάρουν οι Γάλλοι, αν συμπεριφερόταν με λιγότερο εγωισμό, εφόσον η πλατφόρμα Mirage 2000 παραμένει εξαιρετική για βελτιώσεις και αναβαθμίσεις, ώστε να μπορεί να παραμείνει αποτελεσματική και να ανταπεξέλθει στις σημερινές αλλά και μελλοντικές απαιτήσεις/προκλήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.