Ανάλυση της στρατιωτικής παρέλασης του Βελγίου – Επιθεώρηση των τεθωρακισμένων και οχημάτων μάχης

©Army Recognition

Η συντακτική ομάδα του “Army Recognition” μαζί με το διαδικτυακό ειδησεογραφικό κανάλι “Διαδικτυακή Τηλεόραση Ειδήσεων Άμυνας και Ασφάλειας” παρευρέθηκαν στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις “Peutie” για να καλύψουν τη δοκιμαστική διέλευσης της στρατιωτικής παρέλασης για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας του Βελγίου της 21ης Ιουλίου 2018. Κάθε έτος, η εθνική ημέρα του Βελγίου εορτάζεται με μια μεγάλης κλίμακας δραστηριότητες συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής παρέλασης των βελγικών ενόπλων δυνάμεων, αστυνομίας και υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στο κέντρο των Βρυξελλών.

Η παραδοσιακή στρατιωτική και πολιτική παρέλαση πραγματοποιήθηκε στην “Paleizenplein/Place de Palais” την 21η Ιουλίου 2018. Φέτος η θεματολογία είχε ως μήνυμα το “Σεβασμός στο παρελθόν. Εμπιστοσύνη το μέλλον”.

Με την ευκαιρία της εκατονταετούς επετείου από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, η παρέλαση περιελάμβανε ένα ιστορικό τμήμα αναβίωσης (ρουχισμό και εξοπλισμό του παρελθόντος). Επίσης, ξένες αντιπροσωπείες συμμετείχαν επιδεικνύοντας την συνεργασίας τους με το Βέλγιο.

Το “Lynx”, ονομαζόμενο επίσης “LMV Multirule Vehice”, το βασικό τεθωρακισμένο τακτικό όχημα που χρησιμοποιείται από τον βελγικό στρατό.

Η στρατιωτική παρέλαση του Βελγίου για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας την 21η Ιουλίου 2018 ξεκίνησε με τρία “Lynx” τα οποία ονομάζονται επίσης “LMV – Light Multirole Vehicle”. To “Lynx” ειναι ενα 4Χ4 τακτικό όχημα που αναπτύσσεται από την IVECO” κι ειναι σε υπηρεσία με αρκετές χώρες. Το όχημα μπορεί να μεταφέρει τέσσερις στρατιώτες με τον οδηγό και τον αρχηγό να βρίσκονται στο μπροστινό μέρος και δύο ακόμα στρατιώτες στο πίσω μέρος. Προσφέρει προστασία εναντίον πυρών μικρών όπλων και θραυσμάτων πυροβολικού. Αυτό ειναι το βασικό τακτικό τεθωρακισμένο όχημα στην υπηρεσία του βελγικού στρατού.

Τεθωρακισμένο όχημα σταθμού διοίκησης “VPC” του γαλλικού στρατού.

Φέτος ο γαλλικός στρατό συμμετείχε στην παρέλαση ενα τροχοφόρο τεθωρακισμένο όχημα εκδοσής σταθμού διοίκησης του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης (ΤΟΜΑ) “VBCI – Véhicule blindé de combat d’infanterie” που στον γαλλικό στρατό έχει το παρωνύμιο “VPC”.

Το “VPC” βασίζεται στη βασική έκδοση του “VBCI”, αλλά ειναι οπλισμένο με τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού με ένα βαρύ πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών.

Ο βασικός εξοπλισμός του “VPC” περιλαμβάνει το τερματικό σύστημα πληροφοριών (“SIT”) “FINDERS”, που αναπτύχθηκε απο την “Nexter Systems”, και το σύστημα πληροφοριών συντάγματος (“SIR”), που αναπτύχθηκε απο την “EADS”. Διαθέτει πλήρωμα εφτά, συμπεριλαμβανομένου οδηγού, αρχηγού, πυροβολητή και τεσσάρων στρατιωτών.

Τεθωρακισμένο όχημα μάχης 8Χ8 “VBCI” του γαλλικού στρατού.

Το “VPC” ακολούθησαν “VBCI” του γαλλικού στρατού. Το “VBCI” ειναι ένα γαλλικό τροχοφόρο τεθωρακισμένο όχημα μάχης που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τις γαλλικές εταιρείες “Nexter Systems” και “Renault Truck Defence -RTD”.

Το “VBCI” στον γαλλικό στρατό ειναι εξοπλισμένο με έναν οπλισμένο πύργο “Nexter Dragat” με πυροβόλο διπλής τροφοδοσίας 25 M811 τύπου NATO των 25 χιλιοστών με 150 βλήματα στον πύργο και ένα συζυγές πολυβόλο “MAG” των 7,62 χιλ. της βελγικής “FN Herstal”.

4Χ4 τεθωρακισμένο “SPS” (“Self Protection System”) του βελγικού στρατού.

Μια άλλη έκδοση του “Lynx” (“LMV”) ειναι το “Lynx SPX SPS” (“Self-Protection System”), ενα τετρακίνητο τεθωρακισμένο όχημα που χρησιμοποιείται από μονάδες πεζικού του βελγικού στρατού, ειναι εξοπλισμένο με τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού με ένα πολυβόλο των 7,62 χιλ. Το όχημα μπορεί να μεταφέρει τέσσερις στρατιώτες.

Όχημα πυρών υποστήριξης “Piranha IIIC DF-90” με πυροβόλο των 90 χιλιοστών του βελγικού στρατού.

Ένα “Piranha IIIC DF 90” από την μελλοντική τεθωρακισμένη ταξιαρχία. Το “DF-90” ειναι ένα όχημα πυρών υποστήριξης που βασίζεται στο σκάφος του τροχοφόρου τεθωρακισμένου οχήματος “Piranha IIIC”.

Το όχημα ειναι εξοπλισμένο με διμελή πύργο της βελγικής “CMI” οπλισμένο με ένα πυροβόλο “Cockerill LCTS” των 90 χιλ. Μπορεί να βάλλει σε μέγιστο δραστικό βεληνεκές των 2,2 χιλιομέτρων. Το όχημα έχει πλήρωμα των τριών συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, αρχηγού και πυροβολητή. Δεκαοχτώ οχήματα ειναι σε υπηρεσία με τον βελγικό στρατό.

8Χ8 τεθωρακισμένο όχημα μάχης “Piranha DF-30” οπλισμένο με πυροβόλο των 30 χιλ. του βελγικού στρατού.

Ένα “Piranha IIC DF 30” που χρησιμοποιείται από μονάδες πεζικού της μελλοντικής τεθωρακισμένης ταξιαρχίας. Το “DF-30” ειναι ένα ΤΟΜΑ που επίσης βασίζεται στο σκάφος του τεθωρακισμένου τροχοφόρου οχήματος “Piranha IIIC” το οποίο μπορεί να μεταφέρει έξι στρατιώτες. Το όχημα ειναι οπλισμένο με τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού με ενα πυροβόλο των 30 χιλ.

8Χ8 τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) “Piranha IIIC” του βελγικού στρατού.

Δυο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) “Piranha IIIC”. Το ΤΟΜΠ “Piranha IIIC” χρησιμοποιείται κυρίως απο μονάδες πεζικού της τεθωρακισμένης ταξιαρχίας. Το όχημα μπορεί να μεταφέρει συνολικά δέκα στρατιώτες συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, αρχηγού, πυροβολητή και εφτά πεζικάριων. Είναι εφοδιασμένο με τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού τοποθετημένο στην οροφή του οχήματος ο οποίος ειναι οπλισμένος με ένα βαρύ πολυβόλο “M2” των 12,7 χιλ.

4Χ4 τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) “Dingo 2” του βελγικού στρατού.

Δυο τετρακίνητα ΤΟΜΠ “Dingo 2”. Το “Dingo 2” στην υπηρεσία του βελγικού στρατού ονομάζεται επίσης “MPPV – Multi-Purpose Protected Vehicle”, ειναι ένα τετρακίνητο ΤΟΜΠ το οποίο υπηρετεί στις μονάδες ελαφρού πεζικού.

Το όχημα κατασκευάζεται από την γερμανική “KMW”.

Το όχημα βασίζεται στο αμάξωμα του γερμανικής κατασκευής ελαφρύ φορτηγό “Unimog 5000”. Το όχημα παρέχει υψηλό επίπεδο προστασία από βαλλιστικές απειλές και νάρκες. Στον βελγικό στρατό, το όχημα ειναι εφοδιασμένο με έναν τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμό ο οποίος μπορεί να οπλιστεί με πολυβόλο των 12,7 ή 7,62 χιλ.

6Χ6 τεθωρακισμένο όχημα “Pandur 1” που χρησιμοποιείται από ανιχνευτική μονάδα του βελγικού στρατού.

Οι μονάδες αναγνώρισης του βελγικού στρατού παρέλασαν με ένα “Lynx” (“LMV”) που ακολουθούσαν δύο “Pandur 1”. Το “Pandur 1” ειναι ενα εξακίνητο τεθωρακισμένο όχημα που χρησιμοποιείται απο τις αναγνωριστικές μονάδες του βελγικού στρατού. Το όχημα αναπτύχθηκε απο την αυστριακή εταιρεία “Steyr-Daimler-Puch” που τώρα ειναι τμήμα της “General Dynamics European Land System”.

Το οπίσθιο μέρος του οχήματος ειναι εφοδιασμένο με έναν τηλεσκοπικό ιστό με οπτικά για την επιτήρηση του πεδίου μάχης. Το όχημα διαθέτει μονομελή πύργο ανοιχτής οροφής με πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών.

4Χ4 ελαφρύ τακτικό φορτηγό “Unimog” με ραντάρ επιτήρησης πεδίου του βελγικού στρατού.

Ενα “Unimoc SCB” που επίσης χρησιμοποιείται από μονάδα αναγνώρισης. Το “Unimog SCB – Surveillance Champ de Bataille” ραντάρ επιτήρησης πεδίου μάχης ειναι ένα τετρακίνητο τακτικό φορτηγό εφοδιασμένο με ραντάρ “EL/M-2130A” τοποθετημένο στο οπίσθιο μέρος του θαλάμου πληρώματος το οποίο χρησιμοποιείται για την επιτήρηση, ταυτοποίηση και αναγνώριση του πεδίου μάχης. Μπορεί να εντοπίσει ανθρώπους σε μεγίστη απόσταση 14 χλμ και οχήματα μάχης όπως και κύρια άρματα μάχης σε μεγίστη απόσταση 33 χλμ.

Προστατευόμενο όχημα αναγνώρισης “PRV Dingo 2” του στρατού του Λουξεμβούργου.

Ο στρατός του Λουξεμβούργου εκπροσωπήθηκε με δύο “Dingo 2 PRV”. Το “Dingo 2 PRV” προορίζεται για την παροχή μιας ολοκληρωμένης αναγνωριστικής ικανότητας στον στρατό του Λουξεμβούργου, με σκοπό τον εντοπισμό, ταυτοποίηση και προσδιορισμό των ενδεχόμενων απειλών ή εχθρών (ήμερα και νύχτα), τη συλλογή έγκαιρων στοιχείων για επίγνωση κατάστασης, διαμοιρασμό πληροφοριών και λοιπές συζεύξεις μονάδων και επιτάχυνση λήψης απόφασής προς υποστήριξης της δράσης.

Το προστατευόμενο όχημα αναγνώρισης “Dingo 2 PRV” ειναι εξοπλισμένο με την οπτρονική κεφαλή (“Margot 5000”) με θερμικό περισκόπιο, κάμερα με διάταξη σύζευξης φορτίου (“CCD”) και αποστασιόμετρο λειζερ τοποθετημένο σε έναν τηλεσκοπικό ιστό 4 μέτρων που ειναι τοποθετημένος όπισθεν του οχήματος. Για την αυτοπροστασία του το όχημα ειναι εφοδιασμένο με έναν τηλεχειριζόμενο πύργο “Kongsberg Protector” οπλισμένο με βαρύ πολυβόλο των 12,7 χιλ.

4Χ4 τεθωρακισμένο όχημα αναγνώρισης “Fennek” του ολλανδικού στρατού.

Ο ολλανδικός στρατός εκπροσωπήθηκε με ένα “Fennek”, ένα τεθωρακισμένο όχημα αναγνώρισης που υπηρετείται από τριμελές πλήρωμα και αναπτύσσεται σε ομάδες των δύο οχημάτων. Μια αναγνωριστική ομάδα εξοπλισμένη με αυτό το όχημα μπορεί να επιχειρεί ανεξάρτητα για περίοδο έως πέντε ημερών.

Το ολλανδικό αναγνωριστικό όχημα είναι οπλισμένο με πολυβόλο των 12,7 χιλ. και τα δύο κιβώτια που είναι τοποθετημένα στο πίσω μέρος του οχήματος μεταφέρουν το “PanzerFaust”, το μιας χρήσης αντιαρματικό όπλο. Το όχημα είναι εξοπλισμένο επίσης με το “Rheinmetall Defence Electronics BAA” το οποίο περιλαμβάνει θερμικό περισκόπιο, μια κάμερα “CCD” και ένα αποστασιόμετρο λέιζερ και είναι εγκατεστημένο σε μια κεφαλή αισθητήρα που είναι τοποθετημένη σε έναν πτυσσόμενο ιστό.

Όχημα ταχείας αντίδρασης “RRV FOX” της ομάδας ειδικών δυνάμεων του βελγικού στρατού.

Η ομάδα ειδικών δυνάμεων του βελγικού στρατού παρουσίασε δύο οχήματα, το “JACAM” και το “FOX RRV”.

Το “FOX RRV” (“Rapid Reaction Vehicle”) ειναι ενα ελαφρύ τακτικό όχημα που βασίζεται στο αμάξωμα του τετρακίνητου “Toyota” που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε απο την βρετανική εταιρεία “Jankel”. Τον Ιανουάριο 2016, οι βελγικές ένοπλες δυνάμεις ανέθεσαν σύμβαση στην βρετανική εταιρεία “Jankel” για την παραδοση 108 οχημάτων “FOX RRV”.

Για τον βελγικό στρατό, το όχημα θα παραδοθεί σε δύο εκδόσεις με την ονομασία “Διοίκησης” (48) και “Συνεργασίας και Αναγνώρισης” (60). Η πρώτη εκδοσή θα ‘ναι οπλισμένη με ένα πολυβόλο των 7,62 σε έναν περιστρεφόμενο έστορα τοποθετημένο στη δεξιά πλευρά του οχήματος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον αρχηγό του οχήματος. Η αναγνωριστική έκδοση έχει έναν δακτύλιο τοποθετημένο στην υπερκατασκευή του οχήματος που μπορεί να οπλιστεί με ένα βαρύ πολυβόλο των 12,7 χιλ. ή ενα ταχυεκτοξευτή βομβίδων των 40 χιλ.

Ελαφρύ τακτικό φορτηγό “JACAM” της ομάδας ειδικών δυνάμεων του βελγικού στρατού.

Το δεύτερο όχημα που παρουσιάστηκε από τις βελγικές ειδικές δυνάμεις στην στρατιωτική παρέλαση ειναι το “JACAM”, ένα τετρακίνητο τακτικό ελαφρύ φορτηγό που βασίζεται σε αμάξωμα “Unimoc” ειδικά σχεδιασμένο για να εκτελεί αναγνωριστικές αποστολές μεγάλης εμβέλειας. Το όχημα είναι οπλισμένο με ένα βαρύ πολυβόλο των 12,7 χιλ. και τρία πολυβόλα των 5,56/7,62 χιλ. τοποθετημένα σε έναν έστορα που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του σκάφους.

“Mercedes sprinter” των αερομεταφερόμενων στρατευμάτων μηχανικού του βελγικού στρατού με ρυμουλκούμενο που μεταφέρει καγιάκ.

Οι μηχανικοί των αερομεταφερόμενων στρατευμάτων στην βελγική στρατιωτική παρέλαση 2018 παρουσίασαν διάφορους τύπους οχημάτων συμπεριλαμβανομένου ενός ελαφριού φορτηγού “Mercedes Sprinter” με ένα ρυμουλκούμενο που μετέφερε καγιάκ που χρησιμοποιεί το Σύνταγμα Ειδικών Επιχειρήσεων.

Το δεύτερο όχημα ειναι ένα ελαφρύ τετρακίνητο φορτηγό “Unimog” με τρέιλερ που μετέφερε ενα φουσκωτό σκάφος με ενισχυμένη γάστρα (“RHIB”) “Zodiac”.

4Χ4 τεθωρακισμένο “Dingo 2” μονάδας πυροβολικού του βελγικού στρατού ρυμουλκεί ελαφρύ πυροβόλο “LG1” των 105 χιλ.

Στο πεδίο του πυροβολικού, ο βελγικός στρατός παρουσίασε για μια ακόμη φορά ένα “Lynx” (“LMV”) που ακολουθούσαν δύο τεθωρακισμένα οχήματα “Dingo 2” που ρυμουλκούσαν ένα ελαφρύ πυροβόλο “LG1” των 105 χιλιοστών. Το “LG1” είναι ένα σύγχρονο ρυμουλκούμενο πυροβόλο 105 χιλιοστών σχεδιασμένο και κατασκευασμένο απο την γαλλική “GIAT Industries” (πλέον “Nexter”). Μπορεί να βάλλει σε μέγιστο βεληνεκές 19,5 χλμ με ρυθμό βολής 12 βλημάτων ανα λεπτό.

4Χ4 ελαφρύ τακτικό φορτηγό “Unimog” του βελγικού στρατού ρυμουλκεί όλμο των 120 χιλ.

Δεύτερο όχημα πυροβολικού ήταν ένα ελαφρύ τετρακίνητο φορτηγό “Unimog” που ρυμουλκούσε έναν όλμο “RT F1” των 120 χιλ. σχεδιασμένο απο την γαλλική εταιρεία “Thomson-Brandt”. Έχει βεληνεκές 8000 μέτρων με το βασικό πυρομαχικό και 12850 μέτρα με το πύραυλο-ωθούμενο βλήμα.

4Χ4 τακτικό όχημα “Mercedes Benz G Wagon” του ολλανδικού στρατού ρυμουλκεί όλμο 120 χιλ.

Ο ολλανδικός στρατός είναι μια ακόμη ξένη χώρα που συμμετείχε στην βελγική στρατιωτική παρέλαση για την Εθνική Ημέρα την 21η Ιουλίου 2018 με ένα τετρακίνητο ελαφρύ τακτικό φορτηγό “Mercedes-Benz G G-Wagon” που ρυμουλκούσε έναν όλμο 120 χιλ. Η οροφή του οχήματος ειναι εξοπλισμένη με μια στρογγυλή βάση οπλισμένη με ενα πολυβόλο των 7,62 χιλ.

4Χ4 τεθωρακισμένο όχημα “Dingo 2” του γερμανικού στρατού σε διαμόρφωση ψυχολογικών επιχειρήσεων (ΨΕ).

Ο γερμανικός στρατός παρήλασε με δύο οχήματα μάχης συμπεριλαμβανομένου ενος “Dingo 2 PhyOps” (Ψυχολογικών Επιχειρήσεων). Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις (ΨΕ) ειναι σχεδιασμένες επιχειρήσεις για την μεταφορά επιλεγμένων πληροφοριών και ενδείξεων στο κοινό ώστε να επηρεαστούν τα συναισθήματα, τα κίνητρα και ο “αντικειμενικός λόγος”, και, τελικά, η συμπεριφορά των κυβερνήσεων, οργανισμών, ομάδων και ιδιωτών.

Το “Dingo 2” προσφέρει προστασία απο βολές μικρών όπλων και θραύσματα βλημάτων πυροβολικού. Διαθέτει πλήρωμα τεσσάρων. Η οροφή του οχήματος ειναι εξοπλισμένη με τον τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού “FLW 100” οπλισμένο με ένα πολυβόλο “MG3” των 7,62 χιλ. Ο μεγαφωνικός εξοπλισμός ΨΕ που ειναι εγκατεστημένος στο όχημα θα αντικαταστήσει το φορτηγό παντός εδάφους με την μεγαφωνική συλλογή που χρησιμοποιούνταν μέχρι τώρα.

4Χ4 τεθωρακισμένο όχημα “Eagle IV” του γερμανικού στρατού σε διαμόρφωση Πολιτικοστρατιωτικής Συνεργασίας στις Επιχειρήσεις Υποστήριξης Ειρήνης (“CIMIC”).

Το δεύτερο όχημα του γερμανικού στρατού ειναι ένα τετρακίνητο τεθωρακισμένο όχημα “Eagle IV” μιας μονάδας απόστολων Πολιτικοστρατιωτικής Συνεργασίας στις Επιχειρήσεις Υποστήριξης Ειρήνης (“CIMIC”). Η Πολιτικοστρατιωτική Συνεργασία στις Επιχειρήσεις Υποστήριξης Ειρήνης (“CIMIC”) ειναι ο τρόπος με τον οποίο συνδέεται ο στρατιωτικός διοικητής με τις πολιτικές υπηρεσίες που ενεργούν στο θέατρο των επιχειρήσεων.

Το “Eagle IV” ειναι ένα τροχοφόρο τεθωρακισμένο όχημα κατασκευασμένο απο τη σουηδική αμυντική εταιρεία “Mowag”, τώρα μια θυγατρική της “General Dynamics”. Το “Mowag Eagle IV” αναπτύχθηκε ως μια ιδιωτική πρωτοβουλία. Διαθέτει πλήρωμα των τεσσάρων και η οροφή του οχήματος ειναι εφοδιασμένη με τον τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού “FLW 100” οπλισμένο με το πολυβόλο “MG3” των 7,62 χιλ.

Φορτηγά “IVECO” του βελγικού στρατού με βυτία καυσίμων τύπου “container”.

Οι μονάδες υποστήριξης του βελγικού στρατού παρουσίασαν διαφόρους τύπους στρατιωτικών φορτηγών παντός εδάφους συμπεριλαμβανομένων των φορτηγών “IVECO Astra” και “Euro Trakker” με νέα βυτία καυσίμων τύπου “container” που κατασκευάζονται απο την γερμανική αμυντική εταιρεία “WEW” τοποθετημένα στο πίσω μέρος του αμαξώματος.

Αυτο το νεο όχημα υποστήριξης θα παρέχει στον βελγικό στρατό σημαντική βελτίωση στην ικανότητα ανεφοδιασμού καυσίμου. Μετά την εκφόρτωση του “container” το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα χρησιμοποιώντας την αυτάρκη πετρελαιοκίνητη αντλία.

Τεθωρακισμένο όχημα ασθενοφόρο “Dingo 2” μονάδας υγειονομικού του βελγικού στρατού.

Η μονάδα υγειονομικού του βελγικού στρατού χρησιμοποιεί δύο τύπους τεθωρακισμένων ασθενοφόρων οχημάτων, το πρωτο ειναι το όχημα ιατρικής υποστήριξης “Dingo 2” που χρησιμοποιεί το ίδιο αμάξωμα με το τεθωρακισμένο όχημα “Dingo 2” που χρησιμοποιούν οι μονάδες ελαφρού πεζικού, αλλά το οπίσθιο μέρος του οχήματος προορίζεται για την μεταφορά τραυματισμένων στρατιωτών.

Μια απο τις πιο σημαντικές αποστολές του παραϊατρικού προσωπικού στο πεδίο της μάχης ειναι η περισυλλογή των τραυματισμένων στρατιωτών όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, εξασφαλίζοντας την παροχή πρώτων βοηθειών και την ακόλουθη αντίστοιχη ιατρική φροντίδα. Υπο το εχθρικό πυρ, συχνά διακινδυνεύουν τις ζωές τους.

8Χ8 τεθωρακισμένο όχημα “Piranha IIIC” σε διαμόρφωση ασθενοφόρου που χρησιμοποιείται από μονάδα υγειονομικού του βελγικού στρατού.

Το δεύτερο όχημα είναι το “Piranha IIIC” σε έκδοση ασθενοφόρου το όποιο χρησιμοποιείται για τη μεταφορά τραυματισμένων στρατιωτών απο το πεδίο της μάχης υπό την προστασία της θωράκισης του οχήματος. Το οπίσθιο τμήμα του οχήματος μπορεί να μεταφέρει τέσσερα φορεία ή έξι καθίσματα.

Βίντεο: Η δοκιμαστική διέλευση μηχανοκίνητων μέσων της στρατιωτικής παρέλασης για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας του Βελγίου 2018.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “ArmyRecognition.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.