Ανέλκυση και εξουδετέρωση υποθαλάσσιας νάρκης στη Κυλλήνη

H φωτογραφία είναι για επεξηγηματικούς λόγους και μόνο. (Πηγή: Ημερησία)

Συμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013 στο λιμένα της Κυλλήνης, βρέθηκε και εξουδετερώθηκε υποθαλάσσια νάρκη γερμανικού τύπου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με εκρηκτική γόμωση και απενεργοποιημένο πυροκροτητή.

Οι ενέργειες εντοπισμού και ανέλκυσης διήρκησαν δυο ημέρες λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των ιδιαιτεροτήτων του πυθμένα .

Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά δέκα εννέα άνδρες των Ομάδων Εξουδετέρωσης Ναρκών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) , δέκα άνδρες της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών (ΜΥΑ) του Λιμενικού Σώματος και ιδιώτες της περιοχής.

Το προσωπικό της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών έχει εκτελέσει 230 αποστολές εξουδετέρωσης πυρομαχικών την τελευταία πενταετία.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
rankx

rankx

Θαυμάζω τους ανθρώπους που δεν αποφεύγουν τον πόνο, όταν αυτό απαιτηθεί. Τα F-5A παραλήφθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία το 1965 και αποσύρθηκαν το 2001.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.