Το Φραγματοθετικό ΘΕΤΙΣ του Πολεμικού Ναυτικού. (Πολεμικό Ναυτικό)

Το Φραγματοθετικό ΘΕΤΙΣ του Πολεμικού Ναυτικού. (Πολεμικό Ναυτικό)

Το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε συνέχεια της από 07-02-2014 ανακοίνωσης και κατόπιν ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού, γνωστοποίησε πως τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 ξεκίνησε η 2η φάση, που περιελάμβανε την ανάσυρση των υπόλοιπων σορών και την ανέλκυση του τουρκικού Α/Κ σκάφους «COZNURU», στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε υπό αντίξοες συνθήκες και σε βάθος 73 μέτρων, γεγονός που την κατέστησε ιδιαίτερα δύσκολη. Στην αποστολή συμμετείχαν άνδρες της Ειδικής Ομάδας Καταδύσεων της ΜΥΑ/Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., το Φ/Θ «ΘΕΤΙΣ» του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και τρία (03) περιπολικά σκάφη και ένα (01) Ναυαγοσωστικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ειδικότερα, μετά τη διενέργεια των δύο (02) καταδύσεων της Ειδικής Ομάδας ΜΥΑ/Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., απεγκλωβίστηκαν από το σκάφος και ανασύρθηκαν τρεις (03) σοροί, οι οποίες και μεταφέρθηκαν με περιπολικό σκάφος στη νήσο Ρόδο για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Όπως έγινε γνωστό, οι τρεις σοροί ανήκουν: Η πρώτη σε γυναίκα ηλικίας περίπου 30 ετών, η δεύτερη σε αγόρι ηλικίας περίπου 10 ετών και η τρίτη σε άρρεν βρέφος ηλικίας 1-2 περίπου ετών.

Την Τρίτη 18.2.2014 έλαβε χώρα το δεύτερο σκέλος της επιχείρησης, το οποίο περιελάμβανε την ανέλκυση του σκάφους. Συγκεκριμένα, η Ειδική Ομάδα ΜΥΑ/Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., καταδύθηκε και αφού προσέδεσε κατάλληλα το βυθισμένο σκάφος, πραγματοποιήθηκε η ανέλκυση του στην επιφάνεια της θάλασσας με τον τεχνικό εξοπλισμό του Φ/Θ «ΘΕΤΙΣ» του Πολεμικού Ναυτικού.

Στη συνέχεια, ολοκληρώθηκε η απάντληση των υδάτων από το ανελκυσθέν σκάφος, το οποίο και πρόκειται να μεταφερθεί στο λιμάνι της Λέρου.

Επισημαίνεται ότι όλη η επιχείρηση διεξήχθη παρουσία της Ανακρίτριας της Κω, καθώς και Ανώτατων Αξιωματικών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., οι οποίοι έχουν μεταβεί στη συγκεκριμένη περιοχή.

Τέλος, μετά από πρωτοβουλία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, για τις εξελίξεις αυτές και την ανάσυρση των σορών έχει ήδη ενημερωθεί το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: