Φωτογραφία αρχείου απο την έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Βιωσιμότητα στην Άμυνα» (“Sustainability in Defence”/SiD), που πραγματοποιήθηκε την 10 Ιουνίου 2014 στην Αίθουσα Τελετών της Λέσχης Αξιωματικών ΕΔ (ΛΑΕΔ), στην πλατεία Ρηγίλλης. (ΓΕΕΘΑ)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αξιολόγηση των Μελετών/ Προτάσεων του Διαγωνισμού Στελεχών ΕΔ για την «Ανάπτυξη Κατάλληλων Περιβαλλοντικών/ Ενεργειακών Υποδομών σε Εγκαταστάσεις των ΕΔ» και κυρώθηκαν τα αποτελέσματα αυτής από την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.

Οι συμμετοχές κάλυψαν ευρύτατο φάσμα θεματικών περιοχών και αποτελούν, η κάθε μία ξεχωριστά, έναν «πιλότο» για την εφαρμογή βέλτιστων παρεμβάσεων στον σχεδιασμό, την κατασκευή και την λειτουργία περιβαλλοντικών και ενεργειακών υποδομών. Για τον λόγο αυτόν, προγραμματίζεται ήδη η αξιοποίηση αυτών από τις ΕΔ, όσων εξ αυτών κρίθηκαν ως άμεσα ή έμμεσα (κατόπιν επεξεργασίας) υλοποιήσιμες.

Όλα τα στελέχη τα οποία συμμετείχαν, επέδειξαν υψηλό επαγγελματισμό, συνεπή περιβαλλοντική συνείδηση και ευαισθησία, καθώς και, το κυριότερο, συμμετείχαν εθελοντικά, πέραν του ωραρίου εργασίας και του καλώς νοουμένου καθήκοντος.

Τα ονόματα των τριών (3) πρώτων νικητών, καθώς και των τίτλων των Μελετών/ Προτάσεων, είναι τα ακόλουθα:

α. Πρώτος Νικητής:

(1) Τίτλος Μελέτης: «Αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις Ένοπλες Δυνάμεις: Μελέτη του Πλαισίου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Πολεμική Αεροπορία για την Εγκατάσταση Σταθμού Βιομάζας και Πρόταση Εφαρμογής».

(2) Προσωπικά Στοιχεία Συμμετεχόντων (με Ποσοστά Συνδρομής):

(α) Επγός (ΜΕ) Δημήτριος Καλαμάτας (ΑΜ 60425), του ΑΤΑ/Γ2/4 (35%).

(β) Τχης (ΕΜ) Χρήστος Παπαγεωργίου (ΑΜ 53871), του ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ/ΔΑΩΔΠ (20%).

(γ) Σγός (ΜΕ) Δημήτριος Τσιώτας (ΑΜ 60943), του ΑΤΑ/Γ2/1 (15%).

(δ) Επγός (ΜΕ) Σάββας Λαζαρίδης (ΑΜ 19492), του ΓΕΑ/ΕΓΥ (10%).

(ε) Σγός (ΜΕ) Αβραάμ Χαρακόπουλος (ΑΜ 60940), του ΑΤΑ/Γ2/4 (10%).

(στ) Σγός (ΜΕ) Κωνσταντίνος Μαραφούνης (ΑΜ 61904), της ΥΠΕΠΑ/2η ΥΕΚΕ (10%).

β. Δεύτερος Νικητής:

(1) Τίτλος Μελέτης: «Πρόταση Νέων Επιλογών στη Διαχείριση των Επικινδύνων Υγειονομικών Αποβλήτων για πέντε Στρατιωτικά Νοσοκομεία (401 ΓΣΝΑ, 424 ΓΣΝΕ, ΝΙΜΙΤΣ, ΝΝΑ, 251 ΓΝΑ) με την Αξιολόγηση τεσσάρων Ανεξάρτητων Σεναρίων, Αξιοποιώντας το Εργαλείο της Ανάλυσης Κόστους-Οφέλους για το Σύνολο των Νοσοκομείων».

(2) Προσωπικά Στοιχεία Συμμετέχοντος (με Ποσοστό Συνδρομής):

Πχης (Μ) Ιωάννης Τσιμπλακίδης (ΑΜ Μ01021), του ΓΕΝ/ Β3 (100%).

γ. Τρίτος Νικητής:

(1) Τίτλος Μελέτης: «Αξιοποίηση Βιομάζας στα Συστήματα Κεντρικής Θέρμανσης των Ενόπλων Δυνάμεων».

(2) Προσωπικά Στοιχεία Συμμετέχοντος (με Ποσοστό Συνδρομής):

ΕΜΘ Επχίας (ΤΘ) Νικόλαος Γκουτζίδης (ΑΜ 11420), της 95 ΕΑΝΕΘ (100%).

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: