Αξιολόγηση των τμημάτων Εθνοφυλακής Καταδρομών της ΑΣΔΕΝ (φωτ)

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), τον Ιούνιο 2018, διεξήχθη αξιολόγηση Τμημάτων Καταδρομών (ΚΔ) Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) στην Περιοχή Ευθύνης της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»).

Αξιολόγηση Τμημάτων Εθνοφυλακής Καταδρομών στην Περιοχή Ευθύνης της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»)Αξιολόγηση Τμημάτων Εθνοφυλακής Καταδρομών στην Περιοχή Ευθύνης της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»)Αξιολόγηση Τμημάτων Εθνοφυλακής Καταδρομών στην Περιοχή Ευθύνης της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»)Αξιολόγηση Τμημάτων Εθνοφυλακής Καταδρομών στην Περιοχή Ευθύνης της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»)Αξιολόγηση Τμημάτων Εθνοφυλακής Καταδρομών στην Περιοχή Ευθύνης της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»)Αξιολόγηση Τμημάτων Εθνοφυλακής Καταδρομών στην Περιοχή Ευθύνης της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»)Αξιολόγηση Τμημάτων Εθνοφυλακής Καταδρομών στην Περιοχή Ευθύνης της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»)Αξιολόγηση Τμημάτων Εθνοφυλακής Καταδρομών στην Περιοχή Ευθύνης της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»)Αξιολόγηση Τμημάτων Εθνοφυλακής Καταδρομών στην Περιοχή Ευθύνης της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»)Αξιολόγηση Τμημάτων Εθνοφυλακής Καταδρομών στην Περιοχή Ευθύνης της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»)Αξιολόγηση Τμημάτων Εθνοφυλακής Καταδρομών στην Περιοχή Ευθύνης της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»)Αξιολόγηση Τμημάτων Εθνοφυλακής Καταδρομών στην Περιοχή Ευθύνης της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»)Αξιολόγηση Τμημάτων Εθνοφυλακής Καταδρομών στην Περιοχή Ευθύνης της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»)Αξιολόγηση Τμημάτων Εθνοφυλακής Καταδρομών στην Περιοχή Ευθύνης της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»)Αξιολόγηση Τμημάτων Εθνοφυλακής Καταδρομών στην Περιοχή Ευθύνης της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»)Αξιολόγηση Τμημάτων Εθνοφυλακής Καταδρομών στην Περιοχή Ευθύνης της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»)Αξιολόγηση Τμημάτων Εθνοφυλακής Καταδρομών στην Περιοχή Ευθύνης της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»)Αξιολόγηση Τμημάτων Εθνοφυλακής Καταδρομών στην Περιοχή Ευθύνης της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»)Αξιολόγηση Τμημάτων Εθνοφυλακής Καταδρομών στην Περιοχή Ευθύνης της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»)Αξιολόγηση Τμημάτων Εθνοφυλακής Καταδρομών στην Περιοχή Ευθύνης της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»)Αξιολόγηση Τμημάτων Εθνοφυλακής Καταδρομών στην Περιοχή Ευθύνης της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

14 Απαντήσεις

 1. σίγουρα δεν είναι τα ετεθ,προφανως ειναι εθνοφυλακες που απλα υπηρετησαν ως καταδρομεις κα μετα εγιναν εθνοφυλακες γατί χρησιμοποιουν οπως βλεπουμε οπλισμό βαρύ και μη πζ ,δηλαδή εθνοφυλάκων και οχι καταδρομών.

  1. Aυτο το καταλαβα….απο ποτε στην Εθνοφυλακη οι πρωην Κ/Δ αντιμετωπιζονται (ορθως) διαφορετικα απο τους υπολοιπους?
   Δηλαδη εγω (ως πρωην Κ/Δ) αν θα ενταχθω στην Εθνοφυλακη θα εχω την ιδια αντιμετωπιση ή προκειται για καποιο –παλι-κλειστο κλαμπ οπως η εξαιρεση που εγινε για μια κυρια σε ασκηση στο πολυ προσφατο παρελθον?

   1. τί να σε πω προς το δεύτερο κλίνω, απο οσα ξέρω,πάντως και απο πζ να είναι κάποιος στην εθνοφυλακή παίζει να χει καλό ηθικό και ορεξή ιδια με εφεδρο ΚΔ οπότε μπορούν να διεξαγαγουν και καταδρομικες επιχειρησεις ολοι μαζι ανεξαρτητα απο το παρελθον τους εκπέδευση θέλει εεε και καποια φυσική κατάσταση,ενταξη μπορεί οχι ριψη αλλά τα αλλα ναι, οποτε δεν εχει σημασια.εθελοντες είναι ολοι…

  1. μερικοί, παρά το μπερέ δεν απεκτησαν αυτο το πνεύμα και τα άλλα πράγματα ουτε στα εικοσι τους…

 2. Σε μερικά τάγματα Εθνοφυλακής υπάρχουν τμήματα άμεσης αντίδρασης . Φαντάζομαι αυτά μπορούν να αναλαμβάνουν «καταδρομικές » επιχειρήσεις εντός του τομέα ευθύνης τους

  1. Mαλλον μιλαμε για αποστολες αναλογες με αυτες που ανεφερε ο Φραγκος σε συνεργασια με δυναμεις εσωτερικης ασφαλειας.
   Ειναι αστειο να μιλαμε για Κ/Δ επιχειρησεις αλλου ειδους απο την Εθνοφυλακη…

   1. φιλτατε συναδελφε,χωρίς να θέλω να σε σταναχωρήσω ,μπορεί πλεον να είναι αστειο να μιλάμε και για Κ/Δ επιχειρησεις απο τις μοίρες ,ήδή ή εν ευθετω χρόνο,κλίνω στο ήδη.υποεπάνδρωση,το ανθρώπινο δυναμικό……….χμ,μέσα…..,ένα ετα,μια ζμακ,και ουκ αλλα του ΠΝ αντέ και ερευνας και διασωσης της ΠΑ 31 μεεδ εμειναν.μετα ανάλογα το διοικήτη ,και τη τυχη….με πονάει που στο λέω αλλά που να δεις τους απολυμενους εφεδρους Κ/Δ απο το 12 και μετα που ψιλοπαρακολουθω,θα πιαστει η καρδιά σου.να δω τι κλάμα θα πεσει με επίστρατους καταδρομείς αν ποτέ χρειαστεί….

 3. Πρόκειται για ( πρώην) εφέδρους καταδρομείς που δεν εμπίπτουν στα συνήθη ηλικιακά όρια για επιστράτευση στις ενεργές μονάδες ΚΔ, τουτέστιν είναι παραπάνω -έως πολύ παραπάνω από 42 ετών. Επειδή η Ηγεσία κρίνει ότι οι άνδρες αυτοί διαθέτουν ένα παρελθόν καλής εκπαιδεύσεως, ηθικό και συνοχή τους συγκροτεί σε μικρά τμήματα όχι βέβαια για διεξαγωγή καταδρομικών επιχειρήσεων αλλά για καθήκοντα ασφαλείας σε επιλεγμένους στόχους. Εννοείται, ότι με το πέρασμα των χρόνων, η φυσική κατάσταση επιβαρύνεται κατά πολύ. Έστω κι έτσι, αυτοί οι Εθνοφύλακες αναλαμβάνουν πιο εξειδικευμένα καθήκοντα εν σχέσει με τους συναδέλφους των κοινών Ταγμάτων Εθνοφυλακής.

  1. Πολυ ωραια,αλλα η αγωνια μου ανεβαινει….πως εντασσεται καποιος πρωην Κ/Δ ανω των 42 σε αυτα τα τμηματα?

   1. Πρέπει να διαμένει σε παραμεθόρια περιοχή και να ενταχθεί στην Εθνοφυλακή, η οποία δέχεται εφέδρους άνω των 42 ετών. Έτσι περνά κάποιος από την εφεδρεία του Στρατού στην Εθνοφυλακή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.