Προς κ. Διευθυντή Εφημερίδας «Το Βήμα»
Αντώνη Καρακούση

Κύριε Διευθυντά,

Για την πλήρη ενημέρωση, τόσο τη δική σας όσο και των αναγνωστών της εφημερίδας σας, σχετικά με το δημοσίευμα της 3.6.2018 για την αναβάθμιση των F-16 και τους εγχώριους εταίρους και προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα: Προξενεί απορία η καταφανέστατη προσπάθεια σύνθεσης αναληθειών και αυθαίρετης παράθεσης ανακριβειών, μόνο και μόνο για να δημιουργηθούν ψευδείς εντυπώσεις σε βάρος εταιρειών της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας. Με έωλους υπαινιγμούς και καμία αποκάλυψη.

Θα σταθούμε μόνο στα σημεία που «χρησιμοποιείτε» τη Θέων Αισθητήρες και που είναι απολύτως ενδεικτικά της τακτικής αλλοίωσης της πραγματικότητας που χρησιμοποιήθηκε. Κάνετε αναφορά στο θέμα της απόκτησης διοπτρών, κάτι το οποίο «πρωτοανακάλυψε» η εφημερίδα του Ομίλου σας «Τα Νέα», στις 31.7.2017 και για το οποίο η εταιρεία μας έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις, καταρρίπτοντας τις ψευδείς πληροφορίες. Καλέσαμε τότε, μάλιστα, την εφημερίδα στο εργοστάσιό μας να δει επί τόπου τις συμβάσεις, αλλά κανείς δεν ανταποκρίθηκε. Ωστόσο σήμερα, εσείς κατά παράβαση κάθε έννοιας δεοντολογίας, επιμένετε στην αναπαραγωγή ψεύτικων πληροφοριών.

Επιπλέον, σχετικά με την αναφορά στο Λονδίνο και τα συναφή, παντελώς αναληθή που αναφέρονται, η παρουσία της εταιρίας μας και του κ. Χατζημηνά, αφορούσε την συμμετοχή και μόνο, της Θέων Αισθητήρες στη διεθνή έκθεση DSEI που πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 12-15 Σεπτεμβρίου 2017. Η Θέων Αισθητήρες συμμετείχε μαζί με άλλες ελληνικές αμυντικές εταιρίες των οποίων τα περίπτερα επισκέφθηκε η ελληνική, επίσημη αντιπροσωπία και ο Υπουργός Άμυνας, όπως είθισται άλλωστε, κάθε φορά. Είναι ξεκάθαρο πως κι εδώ έχουμε να κάνουμε με σκόπιμες και επαναλαμβανόμενες ψευδείς αναφορές και λεκτικούς ακροβατισμούς, για τη δημιουργία εντυπώσεων και προσπάθεια σύνδεσης ασύνδετων γεγονότων και ισχυρισμών.

Κύριε Διευθυντά,

Με σεβασμό στο δημοσιογραφικό έργο, αλλά και με πλήρη βεβαιότητα για το άδικο και το αναληθές των αναφορών, ζητούμε τη δημοσίευση της απάντησής μας και την άμεση διάψευση του δημοσιεύματος. Αντιλαμβάνεστε πως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να απαντούμε με στοιχεία, ματαίως όπως διαπιστώνουμε και παρόλα αυτά να αναπαράγονται τα ίδια ψεύδη. Γι’ αυτό και επιφυλασσόμεθα για τη χρήση παντός νομίμου δικαιώματός μας, καθώς η αδικαιολόγητη εμμονή σας υποδεικνύει πως, μάλλον, υπάρχουν άλλες σκοπιμότητες.

Με εκτίμηση,
Βασίλειος Σαββαΐδης
Γενικός Διευθυντής
ΘΕΩΝ Αισθητήρες Α.Ε.Β.Ε.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: