Το νέο τεθωρακισμένο όχημα μάχης (ΤΟΜΑ) “Ajax” του βρετανικού στρατού φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια των δοκιμών πεδίου, πριν την παράδοση των πρώτων εκδόσεων στις επιχειρησιακές μονάδες στις αρχές του 2019. Η πλατφόρμα διοίκησης και ελέγχου “Athena”, μια από τις εκδόσεις του “Ajax”, φωτογραφήθηκε την 11η Ιουνίου σε σημείο διέλευσης στο πεδίο ασκήσεων “Salisbury Plain”.

Οι δοκιμές πεδίου, που υλοποιούνται από την εταιρεία “General Dynamics Land Systems (GDLS) UK” και ειναι υπό την επίβλεψη του υπουργείου άμυνας (Υπ.Αμ.) του Ηνωμένου Βασιλείου, ειναι η τελική φάση μιας σειράς αξιολογήσεων για να λάβει το όχημα την έγκριση για χερσαίες πολεμικές επιχειρήσεις, πριν εισέλθει στην ενεργό υπηρεσία με τον βρετανικό στρατό. Η “GDLS UK” ανακοίνωσε πέρυσι ότι δοκιμές θα υλοποιηθούν με τις έξι εκδόσεις να πραγματοποιηθούν δοκιμές απόδοσης στο πεδίο ασκήσεων “Salisbury” και το κέντρο τεθωρακισμένων “Bovington” στην Ντόρσετ.

Δοκιμές πραγματοποιήθηκαν επίσης για να εγκριθεί η μεταφορά του οχήματος από αέρος και θαλασσής. Τον Απρίλιο, η “GDLS UK” πραγματοποίησε παράκτιες αποβατικές δοκιμές του “Ajax” στην μοίρα αμφίβιων δοκιμών και εκπαίδευσης των βασιλικών πεζοναυτών στην βόρεια Ντέβον, όπου το ΤΟΜΑ αποβιβάστηκε από ένα αποβατικό όχημα γενικής χρήσης (“LCU”) στην ακτή Ίνστοου.

David Reynolds

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Janes.Com” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: