Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς προέβηκε σε παρουσίαση του παραχθέντος έργου κατά το έτος 2018, καθώς και των στόχων που τέθηκαν προς υλοποίηση για το έτος 2019, σε τελετή που έλαβε χώρα στις 05 Φεβρουαρίου 2019, στο Στρατόπεδο «Χρ. Σαμάρα».

Στο πλαίσιο της δραστηριότητας, οι Κλάδοι, Διοικήσεις και Διευθύνσεις του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, ανέλυσαν το τελεσθέν έργο του 2018 αναφορικά με θέματα Οργάνωσης και Εσωτερικής Λειτουργίας της ΕΦ καθώς και την διεξαγωγή δράσεων συνεργασίας με ξένες χώρες, ενώ παρουσίασαν και τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του θεματικού έτους «Εφεδρείας και Εθνοφυλακής».

Στις κατευθυντήριες οδηγίες του ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, έθεσε τους στόχους και τον αντικειμενικό σκοπό, όπως ανέφερε, να καταστεί η ΕΦ πυλώνας Εθνικής Ισχύος και Ισχυρός Αποτρεπτικός Παράγοντας, μέσω της ανάπτυξης της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας, της ορθής χρήσης του Αμυντικού Προϋπολογισμού, της βελτίωσης της Μαχητικής Ικανότητας του Προσωπικού και της Επιχειρησιακής Διαθεσιμότητας των Μέσων.

Με την διαδικασία της Μετεξέλιξης της Εθνικής Φρουράς σε πλήρη εφαρμογή, ο Αρχηγός υπογράμμισε την ανάγκη για προσαρμογή του στρατεύματος στα νέα δεδομένα και απαιτήσεις, προσθέτοντας ότι για την επιτυχία του εγχειρήματος απαιτείται η συνολική προσπάθεια όλων, απαλλαγμένη από κάθε είδους προσωπικές εκτιμήσεις, προκειμένου να επιτευχθεί η διατήρηση της Επιχειρησιακής Ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στους Επιμέρους Αντικειμενικούς Σκοπούς για το νέο έτος όπως:

– Τη διατήρηση και επαύξηση της ασφάλειας πληροφοριών, υλικών και εγκαταστάσεων ορίζοντας αυτήν ως Θέμα Τιμής,

– Την υιοθέτηση εσωτερικών λειτουργιών με γνώμονα την προοπτική εξέλιξης του προσωπικού και την ενίσχυση του Θεσμού του Υπαξιωματικού και του Ανθυπασπιστή,

– Την συνέχιση των προσπαθειών βελτίωσης και αναβάθμισης τόσο του περιβάλλοντος όσο και των συνθηκών εργασίας.

Τέλος κήρυξε το έτος 2019 ως έτος «Εμφάνισης – Παράστασης – Ευζωίας», στο πλαίσιο προώθησης της Σωματικής και Ψυχικής Υγείας και Φυσικής Κατάστασης, και έθεσε σαν συλλογικούς στόχους την ενδυνάμωση του αισθήματος υπερηφάνειας, γεγονός το οποίο θα επέλθει κατόπιν αφομοίωσης του επιπέδου των ημετέρων επιχειρησιακών δυνατοτήτων και την περαιτέρω αναβάθμισή τους προκειμένου να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στα σύγχρονα δεδομένα.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: