Απονομή ηθικών αμοιβών σε στελέχη του Στρατού Ξηράς (φωτ)

Ηθικές Αμοιβές Προσωπικού. (ΓΕΣ)
Ηθικές Αμοιβές Προσωπικού. (ΓΕΣ)
Ηθικές Αμοιβές Προσωπικού. (ΓΕΣ)

Την Τρίτη 24 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), εκδήλωση απονομής τιμητικών πτυχίων σε στελέχη του Στρατού Ξηράς που επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο, υπερέβαλαν εαυτούς και συνέβαλαν στο να επιτευχθούν οι καθορισμένοι στόχοι του ΓΕΣ κατά το έτος 2015.

Τα στελέχη αυτά, ξεπερνώντας τα εμπόδια και εργαζόμενα κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που είναι απόρροια της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, κατόρθωσαν να βρουν λύσεις με εφευρετικότητα και να καινοτομήσουν. Αντιμετώπισαν τις προκλήσεις των καιρών ως ευκαιρία δημιουργίας και πρωτοτυπίας.

Τα στελέχη που βραβεύτηκαν (Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Μόνιμοι και Εθελοντές Υπαξιωματικοί), ανέπτυξαν μηχανογραφικές εφαρμογές, σχεδίασαν και υλοποίησαν αλγορίθμους, επισκεύασαν και εκσυγχρόνισαν μέσα και υλικά, με σχεδόν μηδενικό κόστος.

Το σύνολο των καινοτόμων δράσεων του Στρατού Ξηράς κατά το έτος 2015, ανήλθε στον αριθμό των 1.297.

Ενδεικτικά παραδείγματα δράσεων των στελεχών στους τομείς της Οργάνωσης, της Διαχείρισης Προσωπικού, της Εκπαίδευσης, των Επιχειρήσεων – Επιτήρησης, της Διοικητικής Μέριμνας, και της Κοινωνικής Προσφοράς είναι:

   – Η πλήρης ενεργοποίηση δοκιμαστηρίου κινητήρων  (δυναμόμετρο), μετά από 5ετή ακινησία λόγω βλαβών και δυσλειτουργιών. Οικονομικό όφελος για την Υπηρεσία 200.000€ περίπου.

   – Επισκευή έξι τεμαχίων υλικού «CONTROLABLE SEARCH LIGHT» (προβολείς έρευνας) επί των Ελικοπτέρων. Όφελος για την Υπηρεσία 125.000$ περίπου.

   – Σχεδίαση και λειτουργία συστήματος ανακύκλωσης χρησιμοποιημένης αυτούσιας αντιπηκτικής διάλυσης που αφαιρείται από τα συστήματα ψύξεως των μέσων του Στρατού Ξηράς. Μέσω της διαδικασίας αυτής, παράγεται υδατικό διάλυμα αντιπηκτικού υγρού προς κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, με οικονομικό όφελος για την Υπηρεσία 3€ ανά λίτρο παραγομένου προϊόντος.

   – Μελέτη και εγκατάσταση Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ασφαλείας σε τρία Στρατόπεδα στην Αττική. Οικονομικό όφελος για την Υπηρεσία 240.000€ περίπου

Από τα παραπάνω αποδεικνύεται, με μετρήσιμα στοιχεία,  ότι ο πολλαπλασιαστής ισχύος και το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, είναι το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό του Στρατού μας. Αυτό το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο  εκτελεί στο ακέραιο την αποστολή του χωρίς εκπτώσεις, εκπαιδεύεται συνεχώς υπό ρεαλιστικές συνθήκες, διαθέτει ακμαιότατο ηθικό, συντηρεί  τα μέσα και οπλικά συστήματα παρουσιάζοντας υψηλές διαθεσιμότητες πολύ πάνω από τους στόχους που έχουν τεθεί και ταυτόχρονα προσφέρει στο συνάνθρωπο και στο κοινωνικό σύνολο.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.