Απονομή τιμητικού επαίνου στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ απο τον ΥΝΑ Μ. Βαρβιτσιώτη

Απονομή τιμητικού επαίνου στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. (ΛΣ/ΕΛΑΚΤ)

Στελέχη της ομάδας Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., υποδέχθηκε, τη Δευτέρα (12.05.2014), στο γραφείο του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ο κ. Υπουργός μετά το πέρας της συνάντησης απένειμε τιμητικό έπαινο στους άνδρες της ΜΥΑ παραδίδοντας τον στον Διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, Πλοίαρχο Λ.Σ, Αλοίμονο Κωνσταντίνο, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν και την πολύτιμη προσφορά τους στην επιχείρηση ανέλκυσης του ναυαγίου του Φαρμακονησίου τον Φεβρουάριο του 2014.

Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., Αθανάσιος Αθανασόπουλος, ο Β’ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., Βασίλειος Σιέττος, καθώς και ο Προϊστάμενος Κλάδων Α’ και Δ’ του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος Υποναύαρχος Λ.Σ., Νικόλαος Πατρινός.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Εμείς σας θεωρούμε «κόσμημα» του Λιμενικού Σώματος αλλά και της ελληνικής πολιτείας για το έργο που προσφέρετε αλλά και για την καθημερινή αυτοθυσία που επιδεικνύετε στις αποστολές σας. Οφείλουμε να σας αποδώσουμε έναν έπαινο τιμής που να συμβολίζει ακριβώς αυτό το γεγονός της κατάδυσης στο Φαρμακονήσι, μίας, δηλαδή, υπεράνθρωπης επιχείρησης για να ανασύρετε ένα σκάφος με εγκλωβισμένους νεκρούς, ανάμεσα τους μικρά παιδιά. Σας αποδίδω αυτή την εύφημο μνεία, ως ένα μεγάλο ευχαριστώ και από την ελληνική κοινωνία που νιώθει υπερηφάνεια για εσάς, αλλά και από τους συναδέλφους σας, που κατασυκοφαντούντο εκείνη την περίοδο.

Είμαι εδώ για εσάς και θα ήθελα να σας πω ότι στόχος μας είναι να βελτιώσουμε περαιτέρω τον τρόπο λειτουργίας σας αλλά και τις υποδομές σας διότι είναι κρίσιμη η διαρκή χρήση της Μονάδας σε επιχειρησιακό επίπεδο, για την αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε. Είμαστε στη διάθεση σας και σας συγχαίρω και πάλι για όλες τις επιχειρήσεις που συμμετείχατε όπως στην καταδίωξη δραπετών στα βουνά ή στο Φαρμακονήσι. Σε εσάς οφείλεται σε μεγάλο βαθμό το αξιόμαχο και η αίσθηση ασφάλειας που νιώθουν οι πολίτες, παρά το μέγεθος της κρίσης που αντιμετώπισε η χώρα».

 

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., Αθανάσιος Αθανασόπουλος, επεσήμανε:

«Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία γνωρίζουν πολύ καλά το σπουδαίο έργο που επιτελείτε. Όλοι δίνουμε μάχες καθημερινές, το ίδιο και κάθε στέλεχος του Λιμενικού που δίνει μια μάχη στον τομέα του. Εσείς, όμως, κάνετε κάτι το εξειδικευμένο. Από σας δεν ζητάμε το εφικτό. Ζητάμε το αδύνατο. Μέχρι σήμερα, όχι έχετε δώσει και έχετε περάσει με άριστα τις εξετάσεις, αλλά μας κάνετε υπερήφανους και νιώθω αυτή τη συγκίνηση όταν σας βλέπω μπροστά μου. Ιδιαίτερα την ομάδα τη δική σας που έκανε την υπέρβαση με σεμνότητα και σκληρή δουλειά. Θα με βρείτε σύμμαχο σε κάθε είδους εκπαίδευση γιατί το κύριο κομμάτι της αποστολής είναι η συνεχής ετοιμότητα, η συνεχής εκπαίδευση. Είμαστε όλοι στη διάθεση σας, να σας εξασφαλίσουμε εκείνες τις συνθήκες να επιτελέσετε την αποστολή σας. Είμαι περήφανος και αισθάνομαι τιμή που έχω άντρες σαν και σας. Να συνεχίσετε”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.