Το Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018, η πόλη Ντιλιζάν της Δημοκρατίας της Αρμενίας φιλοξένησε για πρώτη φορά την εναρκτήρια τελετή του διεθνούς διαγωνισμού “Κοινοπολιτειακός Μαχητής” που μετέχουν ομάδες απο την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (“CIS”), το Ιράν και την Ελλάδα.

Ο Ντάβιτ Τονογιάν, ο υπουργός άμυνας της Αρμενίας, ο στρατηγός Σεργκέι Πολεούτσι, ο προσωρινός αναπληρωτής της κεντρικής διεύθυνσης εργατικού προσωπικού, και εκπρόσωποι της διοίκησης της κεντρικής διεύθυνσης εργατικού προσωπικού καλωσόρισαν τις ομάδες κατά την εναρκτήρια τελετή.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, στην φωτογραφία που αποδέσμευσε το ρωσικό υπουργείο άμυνας, φαίνεται να αποτελείται από 3 άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και έναν άνδρα του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει ομάδες από τις ακόλουθες χώρες: Αρμενία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Ιράν, Ελλάδα και Ρωσία (Ομάδα της δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας). Κάθε ομάδα αποτελείται από τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα.

Η τελετή απονομής επάθλων θα λάβει χώρα την 3η Αυγούστου.

Σήμερα, Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018, στο διδακτήριο “”Πολυμάθεια” του μουσείου/μνημείου στρατιωτικής ιστορίας “Μητέρα Αρμενία” στο Ερεβάν διεξάχθηκε ο διαγωνισμός γνώσεων των συμμετεχόντων στο πεδίο της στρατιωτικής ιστορία υπό την μορφή αξιολόγησης 20 ερωτήσεων για τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο του 1941-45, τα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά των όπλων, στρατιωτικού εξοπλισμού, και τους ήρωες εκείνης της εποχής.

©Γραφείο τύπου της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας.

Το επόμενο στάδιο του διαγωνισμού, ο διαγωνισμός στην εκπαίδευση μάχης “Επαγγελματισμός”, θα διεξαχθεί την 31η Ιουλίου.

Στις φωτογραφίες, που αποδέσμευσε το ρωσικό υπουργείο άμυνας, ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής είναι ένας Επιλοχίας των ειδικών δυνάμεων.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τις ακόλουθες δοκιμασίες: “Επαγγελματισμού”, “Ελεύθερου Σκοπευτή”, “Αθλητικών Δοκιμασιών” και άλλων.

Ο διαγωνισμός “Κοινοπολιτειακός Μαχητής” αποτελεί μέρος των Διεθνών Στρατιωτικών Αγωνισμάτων 2018 που διοργανώνει το ρωσικό υπουργείο άμυνας.
Τα Αγωνίσματα πρόκειται να διεξαχθούν σε 24 πεδία ασκήσεων εφτά χωρών την χρονική περίοδο από 28η Ιουλίου μέχρι 11η Αυγούστου. Συμμετέχουν 189 ομάδες από 32 χώρες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαγωνισμούς σε 24 κατηγορίες.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: