Την Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018, στο μεγάλου υψομέτρου ορεινό πεδίο ασκήσεων στο κέντρο εκπαίδευσης (περιφέρεια Ταβούς) του υπουργείου άμυνας της Δημοκρατίας της Αρμενίας πραγματοποιήθηκε η δοκιμασία του διεθνή διαγωνισμού στρατιωτικών ικανοτήτων μεταξύ στελεχών φιλικών στρατών με την ονομασία “Κοινοπολιτειακός Μαχητής 2018” όπου καθορίστηκαν οι νικητές αυτής της δοκιμασίας. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν επαγγελματίες στρατιώτες, λοχίες και γενικότερα υπαξιωματικοί που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις των συμμετεχουσών χωρών της “Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών” (ΚΑΚ), της Ελλάδος και του Ιράν.

Κατά τη διάρκεια των πιο δύσκολων δοκιμασιών της φάσης του διαγωνισμού “Επαγγελματίας”, άνδρες και γυναίκες ολοκλήρωσαν τις δοκιμασίες εκπαίδευσης μάχης στη διέλευση στίβου μάχης με το ατομικό τυφέκιο, εκτελώντας περισσότερες από 30 δοκιμασίες για την αξιολόγηση της ακριβείας, της ευελιξίας, της αντοχής και της ταχύτητας.

Ένα ειδικό χαρακτηριστικό του διαγωνισμού σκυταλοδρομίας επαγγελματικών ικανοτήτων στα αρμενικά υψίπεδα, είναι το ζεστό κλίμα και η θερμοκρασία περιβάλλοντος άνω των 40 βαθμών Κελσίου, στο οποίο οι διαγωνιζόμενοι ξεπέρασαν εμπόδια φορώντας προσωπίδα αερίων και χτύπησαν στόχους με χειροβομβίδες και μαχαίρια.

Η επόμενη φάση του διαγωνισμού ειναι η δοκιμασία στην εκπαίδευση του ελεύθερου σκοπευτή με την ονομασία “Ελεύθερος Σκοπευτής”, η οποία θα λάβει χώρα την 1η Αυγούστου στο ορεινό πεδίο ασκήσεων του υπουργείου άμυνας της Δημοκρατίας της Αρμενίας.

Ο διεθνής διαγωνισμός στρατιωτικών επαγγελματικών ικανοτήτων των στρατιωτικών των φιλικών χωρών της ΚΑΚ, της Ελλάδας και του Ιράν με την ονομασία “Κοινοπολιτειακός Μαχητής 2018” διεξάγεται από 28 Ιουλίου ως 3 Αυγούστου 2018 στις εγκαταστάσεις το υπουργείου άμυνας της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην περιφέρεια Ταβούς. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν επαγγελματίες στρατιωτικοί με τον βαθμό του στρατιώτη, λοχία, ναύτη και εν γένει υπαξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων των συμμετεχουσών χωρών.

Στο διαγωνισμό η χώρα μας συμμετέχει με ομάδα στελεχών των Ειδικών Επιχειρήσεων.

Ο διαγωνισμός “Κοινοπολιτειακός Μαχητής” αποτελεί μέρος των “Διεθνών Στρατιωτικών Αγωνισμάτων 2018” που διοργανώνει σε ετησία βάση το ρωσικό υπουργείο άμυνας.
Τα αγωνίσματα διεξάγονται σε 24 πεδία ασκήσεων εφτά χωρών από 28 Ιουλίου μέχρι 11 Αυγούστου. Συμμετέχουν 189 ομάδες από 32 χώρες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαγωνίσματα σε 24 κατηγορίες.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: