Την Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός “Κοινοπολιτειακός Μαχητής 2018” που διεξήχθη από 28 Ιουλίου ως 3 Αυγούστου 2018 στην Αρμενία. Ο διαγωνισμός “Κοινοπολιτειακός Μαχητής 2018” αποτελεί μέρος των “Διεθνών Στρατιωτικών Αγωνισμάτων 2018” που διεξάγονται σε ετήσια βάση απ’ το Ρωσικό υπουργείο άμυνας.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, στην φωτογραφία που αποδέσμευσε το ρωσικό υπουργείο άμυνας, φαίνεται να αποτελείται από 3 άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και έναν άνδρα του Πολεμικού Ναυτικού.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν επαγγελματίες στρατιωτικοί από τον βαθμό στρατιώτη ως αρχιλοχία και προέρχονταν από τις χώρες της “Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών” (ΚΑΚ), της Ελλάδας και του Ιράν. Συγκεκριμένα, οι χωρες που συμμετείχαν ήταν οι: Αρμενία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Ιράν, Ελλάδα και Ρωσία (Ομάδα της δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας). Κάθε ομάδα αποτελούταν από τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα.

Στο διαγωνισμό η χώρα μας συμμετείχε με μια ομάδα στελεχών των Ειδικών Επιχειρήσεων.

Οι δοκιμασίες περιελάμβαναν:

©Γραφείο τύπου της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας | H πρώτη ημέρα περιελάμβανε γραπτό διαγωνισμό γνώσεων σχετικά με τους σοβιετικούς ήρωες του Β’ΠΠ, τις τακτικές αλλά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των οπλικών συστημάτων εκείνης της εποχής.

1η φάση: Γραπτός διαγωνισμός γνώσεων των συμμετεχόντων στο πεδίο της στρατιωτικής ιστορίας υπό την μορφή αξιολόγησης 20 ερωτήσεων για τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο του 1941-45, τις τακτικές, τα τεχνικά χαρακτηριστικά των όπλων, στρατιωτικού εξοπλισμού, και τους σοβιετικούς ήρωες εκείνης της εποχής.

2η φάση: Στην φάση “Επαγγελματίας”, άνδρες και γυναίκες ολοκλήρωσαν τις δοκιμασίες εκπαίδευσης μάχης στη διέλευση στίβου μάχης με τ’ ατομικό τυφέκιο, εκτελώντας περισσότερες από 30 δοκιμασίες για την αξιολόγηση της ακριβείας, της ευελιξίας, της αντοχής και της ταχύτητας. Επίσης, οι διαγωνιζόμενοι ξεπέρασαν εμπόδια φορώντας προσωπίδα αερίων και χτύπησαν στόχους με χειροβομβίδες και μαχαίρια.

3η φάση: Σύμφωνα με τους κανόνες της δοκιμασίας “Σκοπευτής” κάθε σκοπευτής πρέπει να χτυπήσει τρεις στόχους σε απόσταση 100 μέτρων, 15 φυσίγγια – πέντε για τον κάθε ένα- από θέσεις εκ του γονυπετώς, ορθίως και πρηνηδόν.

Οι ανακοινώσεις του ρωσικού υπουργείου άμυνας δεν παρείχαν περισσότερες πληροφορίες για την κατάταξη των διαγωνιζόμενων αλλά και περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαγωνιστική διαδικασία ώστε να γνωρίζουμε αρκετά σχετικά με την απόδοση της ελληνικής συμμετοχής στο διαγωνισμό “Κοινοπολιτειακός Μαχητής 2018”.

Επίσης, οι φωτογραφίες που αποδεσμεύονται δε δείχνουν καθαρά τους Έλληνες διαγωνιζόμενους.

Η τελική κατάταξη ήταν:

1η θέση: Καζακστάν

2η θέση: Λευκορωσία

3η θέση: Αρμενία

Η τελετή απονομής των βραβείων στις τρεις πρώτες εθνικές στρατιωτικές ομάδες πραγματοποιήθηκε την 3η Αυγούστου στο στρατιωτικό-αθλητικό λύκειο “Ήρωας της Αρμενίας Μόντε Μελκόνιαν” στην Ντιλιζάν.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: