Φωτογραφία μαχητικών F/A-18 Super Hornet του ΠΝ των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια πτήσης πάνω από το Αφγανιστάν. (Πηγή: Wikipedia)

H Υπηρεσία Συνεργασίας Ασφάλειας του Υπουργείου Άμυνας (DSCA) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) γνωστοποίησε την 27η Φεβρουαρίου 2013 το Κογκρέσο για μία πιθανή Στρατιωτική Πώληση Εξωτερικού (FMS), αξίας περίπου 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, 12 μαχητικών αεροσκαφών F/A-18 E/F Super Hornet και 12 αεροσκαφών EA-18G Growler και σχετικό εξοπλισμό, ανταλλακτικά, εκπαιδευτική και διοικητική υποστήριξη.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας αιτήθηκε την πώληση 12 μαχητικών F/A-18 E/F Super Hornet, 12 αεροσκαφών EA-18G Growler, 54 κινητήρων F414-GE-402 (48 τοποθετημένους και 6 ως ανταλλακτικούς), 2 συσκευές τοποθέτησης κινητήρων, 35 συστήματα ραντάρ AN/APG-79 … Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε: Australia: F/A-18E/F Super Hornet and EA-18G Growler Aircraft.

Η παραπάνω κοινοποίηση του αμερικάνικου Κογκρέσου είναι η απάντηση στην Επιστολή Αιτήματος (LoR), που έστειλε η Αυστραλία στις ΗΠΑ, αναζητώντας περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την διαθεσιμότητα και το κόστος για 24 επιπλέον αεροσκάφη Super Hornet, μέσου του προγράμματος των Στρατιωτικών Πωλήσεων Εξωτερικού. Η LoR δημοσιοποιήθηκε της 13 η Δεκεμβρίου 2012.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: