Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η υπηρεσία ασφάλειας και αμυντικής συνεργασίας (DSCA) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) την 3 Ιουνίου 2021, το υπουργείο εξωτερικών της χώρας ενέκρινε την πώληση επιθετικών ελικοπτέρων AH-64E Apache και συναφούς εξοπλισμού, μέσω του προγράμματος Στρατιωτικές Πωλήσεις Εξωτερικού, στην κυβέρνηση της Αυστραλίας, ύψους $3,5 δισεκατομμυρίων. Η DSCA παρέδωσε την απαιτούμενη βεβαίωση που ενημερώνει το Κογκρέσο για την μελλοντική πώληση.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας αιτήθηκε την αγορά είκοσι εννιά (29) επιθετικών ελικοπτέρων AH-64E Apache. Η συνολική εκτιμώμενη αξία είναι ύψους $3,5 δισεκατομμυρίων.

Οι κύριοι εργολάβοι που εμπλέκονται στο πρόγραμμα θα είναι η Boeing και η Lockheed Martin. Συνήθως ο αγοραστής αιτείται αντισταθμιστικά ωφελήματα. Οποιαδήποτε συμφωνία αντισταθμιστικών ωφελημάτων θα καθοριστεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ αγοραστή και εργολάβων.

Το AH-64 Apache είναι ένα δικινητήριο επιθετικό ελικόπτερο που διαθέτει εξοπλισμό προσγείωσης με διαρρύθμιση συστήματος προσγειώσεως μετά τροχού ουράς και σταθμούς μάχης σε σειρά (tandem) στο πιλοτήριο για το διμελές πλήρωμα. Κατασκευάζεται από την εταιρεία Boeing.

Το ΑΗ-64 διαθέτει σουίτα αισθητήρων στην μύτη της ατράκτου για την προσβολή του στόχου και συστήματα νυχτερινής παρατήρησης. Είναι οπλισμένο με ένα πυροβόλο M240 των 30 χλστ με τροφοδοσία ταινίας που είναι εγκατεστημένο ανάμεσα στα σκέλη προσγείωσης, κάτω από την εμπρόσθια άτρακτο του ελικοπτέρου, και τέσσερα σημεία ανάρτησης στους πτερυγικούς πυλώνες για την μεταφορά οπλισμών και συστημάτων μεταφοράς, συνήθως ένα μείγμα πυραύλων AGM-114 Hellfire και κάλαθους ρουκετών Hydra 70. Το AH-64 διαθέτει σημαντικά εφεδρικά συστήματα για βελτίωση της επιβίωσης στην μάχη.

Προηγουμένως γνωστό ως AH-64D Block III, το 2012, επανασχεδιάστηκε ως AH-64E Guardian για να παρουσιάσει τις αυξημένες ικανότητες του. Το AH-64E διαθέτει βελτιωμένη ψηφιακή διασυνδεσιμότητα, το Κοινό Σύστημα Διανομής Τακτικών Πληροφοριών (JTIDS), τους πιό ισχυρούς κινητήρες T700-GE-701D με αναβαθμισμένη μετάδοση κωνικών οδοντωτών τροχών για την υποδοχή της μεγαλύτερης ισχύος, ικανότητα ελέγχου μη επανδρωμένων αεροσκαφών (ΜΕΑ), πλήρη ικανότητα πτήσης σύμφωνα με τους κανόνες πτήσης με όργανα (IFR) και βελτιωμένο σύστημα προσγείωσης. Οι νέες συνθετικές πτέρυγες, που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις δοκιμές το 2004, αυξάνουν την ταχύτητα πτήσης, τον βαθμό ανόδου και το ωφέλιμο φορτίο.

2 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: