Αυστραλιανή φρεγάτα HMAS Warramunga (FFH 152) κλάσης ANZAC. (Φωτ: wikimedia.org)

Στο πλαίσιο της 4ης Φάσης του προγράμματος SEA144, ο Οργανισμός Αμυντικού Υλικού της Αυστραλίας (DMO) ανέθεσε στην εταιρεία Selex , σύμβαση αξίας 188 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας, για την παροχή και υποστήριξη των εργασιών εκσυχρονισμού των συστημάτων ραδιο-τηλεπικοινωνιών για τις οχτώ φρεγάτες, πολλαπλών αποστολών, κλάσης ANZAC του Βασιλικού Ναυτικού της Αυστραλίας (RAN).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας η λύση που θα ενσωματωθεί θα περιέχει την ενίσχυση των ραδιοσυχνοτήτων εξωτερικής επικοινωνίας και του εσωτερικού εξοπλισμού τακτικής επικοινωνίας, την παροχή τεχνολογικής διόδου για την αποστολή υψηλού ρυθμού δεδομένων οπτικής παρατήρησης και την ενσωμάτωση ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης επικοινωνιών.

Όλες οι υπηρεσίες υποστήριξης που απαιτούνται για να διατηρηθεί η νέα δυνατότητα θα παραδοθούν από την Selex Australia μέσω μίας ξεχωριστής σύμβασης με πενταετή ισχύ και αποτιμάται περίπου στα 18 εκατ. δολ. Αυστραλίας

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η πρώτη εκσυγχρονισμένη φρεγάτα πρόκειται να εισέλθει σε υπηρεσία το 2018.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: