Αυστραλία: Εννέα εξομοιωτές διαδικασίας βολής για τα ASLAV-25

Όχημα ASLAV-25 στο Αφγανιστάν. (wikipedia)

Οργανισμός Αμυντικού Υλικού της Αυστραλίας (DMO έχει παραλάβει από την εταιρεία Thales εννιά επιπρόσθετους εξομοιωτές εκπαίδευσης βολής πληρωμάτων (CPT) του τροχοφόρου θωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού ASLAV-25 (Ελαφρύ Θωρακισμένο Όχημα Αυστραλίας) του Βασιλικού Στρατού της Αυστραλίας.

Αυτή η πρόσκτηση έρχεται ως συνέχεια προηγούμενης σύμβασης εννέα συστημάτων εξομοίωσης τα οποία παραλήφθηκαν από την Αυστραλία στο 2006 στο πλαίσιο του προγράμματος Land 112.

Σύμφωνα με την εταιρεία Thales το σύστημα εξομοίωσης CPT παρέχει στα πληρώματα των ASLAV-25 εκπαιδευτικό περιβάλλον με ρεαλιστικές συνθήκες για την εκπαίδευση της διαδικασίας βολής με πραγματικά πυρά σε κανονικά οχήματα. Κάθε σύστημα προσομοιώνει τον πύργο του ASLAV-25 με τις θέσεις του Αρχηγού και Πυροβολητή και αναπαραγάγει σε υψηλή πιστότητα όλα τα όπλα και σκοπευτικά συστήματα του οχήματος.

Οι εξομοιωτές βρίσκονται εντός ενός εμπορευματοκιβωτίου (κοντέινερ) έξι μέτρων τα οποία μπορούν να μεταφερθούν οδικώς, ακτοπλοϊκώς και αεροπορικώς με σκοπό να υποστηρίξουν τις εκστρατευτικές μονάδες.

Οι 18 συνολικά εξομοιωτές είναι εγκατεστημένοι σε 4 διαφορετικές στρατιωτικές βάσεις.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.