Τεθωρακισμένο όχημα περισυλλογής M88A2 των ΗΠΑ. (dvidshub.net)

Τεθωρακισμένο όχημα περισυλλογής M88A2 των ΗΠΑ με πυργίσκο αρχηγού. (dvidshub.net)

Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) ενέκρινε την προμήθεια τε θωρακισμένων οχημάτων περισυλλογής M88A2 Hercules και σχετικού εξοπλισμού, ανταλλακτικών και υλικοτεχνικής υποστήριξης στην Αυστραλία.
Η πώληση θα πραγματοποιηθεί δια μέσου του προγράμματος Στρατιωτικών Πωλήσεων Εξωτερικού (FMS).

Η συμφωνία, η οποία ανακοινώθηκε την 26η Ιανουαρίου, από την Υπηρεσία Συνεργασίας Ασφαλείας του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (DSCA), είναι συνολικής αξίας 47 εκατομμυρίων δολαρίων.

Περισκόπια νυχτερινή παρατήρησης οδηγού AN/VAS-5. (mainbattletanks.czweb.org)

Στην ανακοίνωση της, η DSCA γνωστοποιεί πως η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει αιτηθεί την πιθανή πώληση έξι βαρέων τεθωρακισμένων οχημάτων περισυλλογής M88A2 Hercules, 7 συστημάτων εντοπισμού φίλιων/επικοινωνίας διοίκησης και εντοπισμού εχθρικών και φίλιων δυνάμεων (FBCB2), προηγμένων στρατιωτικών δεκτών Παγκόσμιου Συστήματος Εντοπισμού Θέσης (GPS) AN/PSN-13(V)- (DAGR), Συσκευές νυχτερινής παρατήρησης οδηγού AN/VAS-5, μονοκάναλα επίγεια και αεροπορικά συστήματα επικοινωνιών (SINCGARS) RT-1523F, συνδεσμολογίες για οπλικό σταθμό αρχηγού, φορητές θερμικές διόπτρες, παρελκόμενα ασυρμάτων, εκτοξευτές βομβίδων M239, συσκευές υποστήριξης συντήρησης, συλλογές διέλευσης βαθέως υδάτινου κωλύματος, ανταλλακτικά και εξαρτήματα, υλικοτεχνικό εξοπλισμό, εκπαίδευση προσωπικού και εκπαιδευτικό εξοπλισμό, τεχνικά εγχειρίδια και βιβλιογραφία.

Το εκτιμώμενο κόστος για τα έξι βαρέα τεθωρακισμένα οχήματα περισυλλογής M88A2 είναι τα 47 εκατομμύρια $.

Πλήρωμα οχήματος M88 του στρατού των ΗΠΑ επισκευάζει την ερπύστρια ενός M88Α2. (themellowjihadi.com)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: