Αυστραλία: Παρουσιάστηκε στόχος ομοιώματος του ρωσικού T-14 Armata

Η Αυστραλία παρουσίασε τον πρώτο στόχο πλήρους κλίμακας του ρωσικού άρματος T-14 της ενιαίας πλατφόρμας Armata.

Τέλη Σεπτεμβρίου, η αυστραλιανή εταιρεία GaardTech δημοσίευσε στον λογαριασμό της, στο Twitter, φωτογραφία με το δείγμα της φωτογραφίας και το περίγραψε ως τον «ρομποτικό αντίπαλο 5ης γενιάς».

Προφανώς, η εξωτερική εμφάνιση του δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αφότου λείπουν κάποιες λεπτομέρειες που είναι βασικές για το αληθινό ρομποτικό άρμα, για παράδειγμα, το πανοραμικό περισκόπιο Αρχηγού και το τηλεχειριζόμενο πολυβόλο που είναι τοποθετημένο πάνω στην οροφή του πύργου.

Όταν ολοκληρωθεί η εξωτερική εμφάνιση του T-14, θα τοποθετηθεί, όπως γίνεται συνήθως, πάνω σε μια τροχοφόρα τηλεκατευθυνόμενη πλατφόρμα, εξοπλισμένη με συσκευές που θα δημιουργούν θερμική υπογραφή. Αυτό είχε γίνει προηγουμένως σε έναν στόχο ομοίωμα του αυτοκινούμενου αντιαεροπορικού πυροβόλου ZSU-23-4 Shilka, που παρουσιάστηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου, με τη δημοσίευση βίντεο στο διαδίκτυο, το οποίο λήφθηκε μέσα από την θερμική κάμερα ενός μη επανδρωμένου αεροπλάνου (ΜΕΑ).

Η εταιρεία GaardTech κατασκευάζει εικονικούς στόχους συστημάτων αντιαεροπορικών πυραύλων SA-6 Gainful, άρματων μάχης T-80BV, T-80U και T-72M1 και τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (ΤΟΜΑ) BMP-3 για στρατιωτική χρήση.

Όσον αφορά το T-14 Armata, πέρυσι είχαν παρουσιαστεί οι δισδιάστατοι στόχοι του. Εκτός από αυτούς του στόχους, το στρατιωτικό προσωπικό της Αυστραλίας είχε εκπαιδευτεί και στις βολές πεδίου βολής κατά στόχων T-90S, BMP-1 και BTR-80.

@o_gilvi/twitter | Αυστραλία: Δισδιάστατοι στόχοι άρματος μάχης T-14 και άλλων ρωσικών οχημάτων μάχης που παρουσιάστηκαν τον Αύγουστο 2020.

Είναι ενδιαφέρον, κρίνοντας από τις επίσημες ανακοινώσεις, ότι οι Αυστραλοί πρόκειται να αντιμετωπίσουν τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (ΛΑΣ) της Κίνας, ενώ την ίδια στιγμή χρησιμοποιούν ως εχθρικούς στόχους ομοιώματα εξοπλισμών που ποτέ δεν ήταν ποτέ σε υπηρεσία με τον κινεζικό ΛΑΣ.

Επι του παρόντος, καθώς είναι υπό εξέλιξη ο εντατικός επανεξοπλισμός του αυστραλιανού Στρατού, ανακοινώθηκε η αγορά αρμάτων μάχης M1A2 SEPv3, ενώ ήδη παραλαμβάνονται γερμανικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Boxer, διενεργούνται δοκιμές αξιολόγησης ξένων στρατιωτικών οχημάτων μάχης και υπάρχουν σχέδια για την απόκτηση αυτοκινούμενων πυροβόλων 155 χλστ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.