Η Αμυντική Δύναμη Αυστραλίας (ADF) θα οπλίσει τα νεοπαραγγελθέντα αναγνωριστικά οχήματα μάχης Boxer με τον αντιαρματικό καθοδηγούμενο πύραυλο Rafael Spike LR2.

Η επιλογή του Spike LR ως τον βασικό αντιαρματικό πύραυλο επιβεβαιώθηκε από τον Κρίστοφερ Παϊν, τον υπουργό αμυντικής βιομηχανία, και την Μαρίς Πέην, την υπουργό άμυνας, με ανακοίνωση που αποδεσμεύθηκε την 22α Αυγούστου.

Στο πλαίσιο του έργου Land 400 Φάση 2, η ADF θα αποκτήσει 211 αναγνωριστικά οχήματα μάχης Rheinmetall Boxer για τον Αυστραλιανό Στρατό. Το Boxer θα κατασκευαστεί στην Κουίνσλαντ δημιουργώντας μέχρι 1450 θέσεις εργασίας σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα.

Ο Spike επιλέχθηκε μετά από ανεξάρτητη συγκριτική αξιολόγηση των ενδεχόμενων πυραυλικών επιλογών για το οχήματα που υλοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του Ομίλου Αμυντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (DST Group). O πύραυλος θα προσφέρει μεγάλο βεληνεκές, μικρό βάρος, μεγάλη αντίσταση στα αντίμετρα και υψηλή τεχνική ωριμότης στον αντιαρματικό ρόλο.

«Ο πύραυλος Spike είναι ο καλύτερος αντιαρματικός καθοδηγούμενος πύραυλος για το Boxer» δήλωσε η υπουργός Πέην. «Θα προσφέρει στο Boxer το βεληνεκές και την φονικότητα που χρειάζεται για να πολεμήσει και να νικήσει στις μάχες στην ξηρά.»

H εταιρεία Varley Rafael Australia δεσμεύθηκε να κατασκευάσει τον Spike LR2 στην Αυστραλία, προσλαμβάνοντας άμεσα μέχρι 70 Αυστραλούς και εκατοντάδες άλλους στην εφοδιαστική αλυσίδα.

«Αυτη η δέσμευση της Varley Rafael Australia είναι μια μεγάλη ψήφος εμπιστοσύνης στην Αυστραλιανή βιομηχανία, και θα φέρει θέσεις εργασίας και γνώση υψηλής τεχνολογίας στην αμυντική βιομηχανία της Αυστραλίας» δήλωσε ο υπουργός Πάϊν.

Προκύπτουσα μετά την υπογραφή της σύμβασης με την Rheinmetall για την αγορά του Boxer, αυτή η σύμβαση είναι το επόμενο βήμα στην παροχή των μελλοντικών επίγειων πολεμικών ικανοτήτων της Αυστραλίας.

Απόδοση/Μετάφραση απο το «defpost.com» για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: