Το πολλαπλού ρόλου αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού μεταφοράς (MRTT) KC-30A της βασιλικής πολεμικής αεροπορίας της Αυστραλίας διένειμε 100 εκατομμύρια λίβρες καυσίμου κατά τη διάρκεια των αποστολών εναερίου ανεφοδιασμού στο πλαίσιο της επιχείρησης Okra πάνω απ’ την Μέση Ανατολή.

Το επικό ορόσημο επιτεύχθηκε την 6η Αυγούστου 2018 κατά τη διάρκεια μια καθημερινής αποστολής εναερίου ανεφοδιασμού.

Το KC-30A είναι η αυστραλιανή ονομασία του Airbus A330 MRTT, ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού που βασίζεται στο επιβατικό Airbus A330. Το αεροσκάφος ανήκει στην Αυστραλιανή Αεροπορική Ομάδα Δράσης (ATG) και παρέχει την ικανότητα του εναερίου ανεφοδιασμού στα εναέρια μέσα της Αυστραλίας και του συνασπισμού.

Ο αρχηγός των Κοινών Αεροπορικών Επιχειρήσεων πτέραρχος Μελ Χαπφέλτ δήλωσε ότι η αξιοπιστία και η μεγάλη ικανότητα εναέριου ανεφοδιασμού του KC-30A έχει προσθέσει απτή αξία στις αυστραλιανές και συμμαχικές δυνάμεις, στις μεγάλες τους απαιτήσεις για εναέριο ανεφοδιασμό.

“Το KC-30A έχει υπάρξει ένας σημαντικός πολλαπλασιαστής ισχύος για την πολεμική αεροπορία και έχει αποδείξει την αξία του πάνω απο το Ιράκ στο πλαίσιο της επιχείρησης Okra,” δήλωσε ο πτέραρχος Χαμφέλτ. “Μόνο ένα KC-30A μπορεί να υποστηρίξει την ανάπτυξη τεσσάρων μαχητικών για περισσότερα από 5000 χιλιόμετρα και έχει την ικανότητα να ανεφοδιάσει σειρά διαφορετικών τύπων αεροπλάνων.”

“Από τα αυστραλιανά C-17 Globemaster III ως τα AV-8B Harrier του αμερικανικού σώματος πεζοναυτών, τα βρετανικά Eurofighter και τα γαλλικά Dassault Rafale, το KC-30A μπορεί να διατηρήσει αυτά τα αεροσκάφη στο αέρα αποτελεσματικά και αποδοτικά. Με τον επαγγελματισμό και τις επιχειρησιακές αναποτελεσματικότητες που παρέχουμε στο διεθνή συνασπισμό, η συνεισφορά του αυστραλιανού KC-30A τυγχάνει πολύ καλής αποδοχής ανάμεσα στους εταίρους του συνασπισμού,” πρόσθεσε.

Το KC-30A είναι εξοπλισμένο με δύο μορφές συστημάτων εναερίου ανεφοδιασμού – έναν προηγμένο βραχίονα ανεφοδιασμού τοποθετημένο κάτω από την άτρακτο του αεροσκάφους και ένα ατρακτίδιο ανεφοδιασμού με εύκαμπτο σωλήνα και χωνί (Hose-and-Drogue) κάτω από κάθε πτέρυγα. Αυτά τα συστήματα ελέγχονται από τον χειριστή εναέριου ανεφοδιασμού μέσα απ’ τον θάλαμο διακυβέρνησης, ο οποίος μπορεί να βλέπει τον ανεφοδιασμό σε 2D και 3D οθόνες.

Προηγμένα συστήματα αποστολής είναι επίσης εγκατεστημένα πάνω στο αεροσκάφος, περιλαμβάνουν τη ζεύξη δεδομένων σε πραγματικό χρόνο Link-16, συλλογές στρατιωτικών επικοινωνιών και πλοήγησης, και ενα σύστημα αυτοπροστασίας ηλεκτρονικού πολέμου για την προστασία από τους πυραύλους επιφανείας-αέρος.

Η βασιλική πολεμική αεροπορία της Αυστραλίας διαθέτει στην ενεργό υπηρεσία έξι αεροσκάφη KC-30A τα οποία πετάνε με την 33η Μοίρα απο το Αμπερλέι στο νοτιοανατολικό Κουίνσλαντ.

Η επιχείρηση Okra είναι η συνεισφορά της αυστραλιανής αμυντικής δύναμης στις διεθνείς προσπάθειες για την εξόντωση της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ντά’ες στο Ιράκ και την Συρία.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “airforce.gov.au” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: