Αυστραλία: Το TOMA “Boxer” ο νικητής του διαγωνισμού “LAND 400”

Μετά από μήνες αναμονής, η διεύθυνση ενημέρωσης του υπουργείου αμύνης μπορεί να αποκαλύψει πως η Rheinmetall Australia επελέγη ως επιτυχών προμηθευτής για την ιδιαίτερα ανταγωνιστική δεύτερη φάση του προγράμματος LAND 400.
Η πρόταση της Rheinmetall, που αποτελούσε το όχημα Boxer CRV, επικράτησε του AMV-35 της BAE Systems Australia.

Το πρόγραμμα ανέρχεται σε 5 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας, και θα αποδώσει 225 αναγνωριστικά οχήματα μάχης στον αυστραλιανό στρατό.

Σύμφωνα με τη δέσμευση της εταιρίας προς το Κοινοβούλιο, η Rheinmetall θα κατασκευάσει την πλειοψηφία των οχημάτων στο Queensland. Τα πρώτα 25 οχήματα θα κατασκευαστούν στην Γερμανία σε μια κίνηση που η Rheinmetall ισχυρίζεται πως θα υποστηρίξει την μεταφορά τεχνολογίας.

Australia_Boxer

Αυστραλοί θα επισκεφτούν την Γερμανία σε ομάδες για να αποκτήσουν τις απαραίτητες ικανότητες που θα μεταφέρουν στη συνέχεια στην Αυστραλία για την κατασκευή και των υπολοίπων 200 οχημάτων CRV.

Ενώ τα πρώτα 25 οχήματα θα κατασκευάζονται στο εξωτερικό, η Rheinmetall θα προετοιμάζει το εργοστάσιο κατασκευής στο Κέντρο Aριστείας Στρατιωτικών Οχημάτων [Military Vehicle Centre of Excellence (MILVEHCOE)] στο Brisbane.

Η επιλογή του MILVEHCOE ανακοινώθηκε από την Rheinmetall τον περασμένο Ιούλιο και θα αποτελέσει τη βασική βιομηχανική μονάδα για τον διαρκή σχεδιασμό, κατασκευή, εξαγωγές και υποστήριξη στρατιωτικών οχημάτων, πύργων και πολεμικών συστημάτων.

Ως κέντρο αριστείας, το MILVEHCOE θα είναι το επίκεντρο για τα στρατιωτικά οχήματα του LAND 400, τα οχήματα διοικητικής μέριμνας του LAND 121 και για άλλα σύνθετα στρατιωτικά προγράμματα. Υπό το πρόγραμμα LAND 121 Φάση 3B, η Rheinmetall θα παραδώσει περισσότερα από 2,500 φορτηγά στον αυστραλιανό στρατό.

Η Rheinmetall έχει δημιουργήσει συνεργασίες με πολλές αυστραλιανές μικρομεσαίες επιχειρήσειςγια χάρη του προγράμματος, περιλαμβανομένων των Heuch, Cablex και Tectonica Australia με έδρα τη Μελβούρνη, την Direct Edge με έδρα το Μπάρνυ, την G&O Kert με έδρα το Μπρίσμπεην, την Hilton Manufacturing με έδρα το Μπρίσμπεην και τη Μελβούρνη, την Hoffman Engineering με έδρα το Περθ, την Nezkot Precision Tooling and Engineering με έδρα τη Μελβούρνη και τις Plasteel και Redarc με έδρα την Αδελαΐδα.

Η Rheinmetall συνεργάζεται ακόμα με τις BlueScope και Bisalloy Steel, που θα παραδώσουν χιλιάδες τόνους χάλυβα θωράκισης για το πρόγραμμαLAND 400 Phase 2.

Γράφει η Amelia McMahon

Πηγή: https://www.defenceconnect.com.au/land-amphibious/2023-land-400-phase-2-decision-revealed

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Μία Απάντηση

  1. Εντυπωσιακά ψηλό το BOXER σε σχέση με το Abraams. Πάντα σκεφτόμουν τι χρειάζονται οι Αυστραλοί τεθωρακισμένα, πέραν της συμετοχής σε διεθνείς αποστολές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.