Αφιέρωμα του Παγκόσμιας Εμβέλειας Περιοδικού “Special Weapons” στους Έλληνες Καταδρομείς!

Οι απόγονοι των Σπαρτιατών πολεμιστών – η 1η Ταξιαρχία Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών! Κάπως έτσι περιγράφει τους Έλληνες Καταδρομείς το γνωστό tactical life, σε ένα αφιέρωμα του παγκόσμιας εμβέλειας περιοδικού Special Weapons For Military and Police!

Άνδρες των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων. (Φωτ: guns-gr.com)

To tactical life έχει επίσης και ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό (15 φωτογραφίες), τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ, από στελέχη, άνδρες και γυναίκες των Καταδρομών, με διάφορα όπλα κατά τη διάρκεια ασκήσεων.

Οι καταδρομείς του ελληνικού στρατού έλκουν την καταγωγή τους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν μια ομάδα ελεύθερων Ελλήνων στρατιωτών υπηρέτησαν με τη βρετανική Special Air Service (SAS) στο Αιγαίο. Τα μέλη του Ιερού Λόχου έγιναν ιδιαίτερα εξειδικευμένα σε επιδρομές σε λιμάνια και αεροδρόμια. Κατά την απελευθέρωση της Ελλάδας, ο Ιερός Λόχος χρησιμοποιήθηκε για την επιδρομή των γερμανικών εγκαταστάσεων στα ελληνικά νησιά και την ηπειρωτική χώρα. Όταν η Ελλάδα απελευθερώθηκε και ο ελληνικός στρατός είχε ανασυσταθεί, ο Ιερός Λόχος αποτέλεσε το πυρήνα για τις μελλοντικές επιχειρήσεις των ελληνικών ειδικών δυνάμεων. Η σημερινή ελληνική 1η Ταξιαρχία Καταδρομών / Αλεξιπτωτιστών, διατηρεί, στα ελληνικά, το σύνθημα της SAS “Who Dares Wins – Ο τολμών νικά” το οποίο βρίσκεται στη στολή τους.[youtube=http://youtu.be/TdiE7vqOvY0]

Λίγο μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας, ένας εμφύλιος πόλεμος ξέσπασε μεταξύ του ελληνικού στρατού και των δυνάμεων των κομμουνιστών. Ειδικές μονάδες σχηματίστηκαν και εκπαιδεύτηκαν να λειτουργούν σε ορεινές περιοχές στην Ελλάδα, ενώ άλλες μονάδες διενεργούσαν επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. Το 1949, οι δυνάμεις αυτές ενοποιήθηκαν σε δύο μοίρες καταδρομών: Α’ Μοίρα Καταδρομών και Γ’ Μοίρα Καταδρομών. Το 1975, οι δυνάμεις καταδρομών αναμορφώθηκαν και τοποθετήθηκαν κάτω από την Διοίκηση των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων. Το 1996, οι δυνάμεις Καταδρομών ενσωματώθηκαν μαζί με τις ελληνικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις στην τρέχουσα 1η Ταξιαρχία Καταδρομών / Αλεξιπτωτιστών.

[youtube=http://youtu.be/Q1Tf8D3w5mY]

Πηγή : guns-gr.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
rankx

rankx

Θαυμάζω τους ανθρώπους που δεν αποφεύγουν τον πόνο, όταν αυτό απαιτηθεί. Τα F-5A παραλήφθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία το 1965 και αποσύρθηκαν το 2001.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.