Αύξηση πωλήσεων στο εξωτερικό κατά 14% από την ΕΑΒ το 2011 – Προοπτικές επέκτασης στην αγορά της Ιορδανίας

Στο Εργοστάσιο Αεροσκαφών η ΕΑΒ καλύπτει τη συντήρηση εργοστασιακού επιπέδου - PDM, περιλαμβανομένων και των δομικών επισκευών, βαφής και αντιδιαβρωτικής προστασίας των αεροσκαφών (haicorp.com)
Στο Εργοστάσιο Αεροσκαφών η ΕΑΒ καλύπτει τη συντήρηση εργοστασιακού επιπέδου – PDM, περιλαμβανομένων και των δομικών επισκευών, βαφής και αντιδιαβρωτικής προστασίας των αεροσκαφών (haicorp.com)

Στα 830 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ύψος των υπογεγραμμένων συμβάσεων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το ανατεθέν στην ΕΑΒ με υπογεγραμμένες συμβάσεις και προς εκτέλεση έργο για την εγχώρια και τη διεθνή αγορά ανέρχεται στα 830 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 464 εκατ. ευρώ (ποσοστό 56%) αφορούν την αγορά του εξωτερικού.

Η στρατηγική επικέντρωση στην εξωστρέφεια είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των πωλήσεων προς το εξωτερικό οι οποίες εμφάνισαν ετήσια αύξηση της τάξης του 31% το 2010 σε σχέση με το 2009, ενώ το 2011 σημειώνεται περαιτέρω αύξηση κατά 14%.

Η ΕΑΒ συμμετέχει στο εθνικό περίπτερο που διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών – Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Έκθεση Άμυνας & Ασφάλειας SOFEX (Special Operations Forces and Homeland Security Exhibition and Conference).

Ιορδανία

Η Διεθνής Έκθεση λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες (8-10 Μαΐου 2012) στο Αμμάν της Ιορδανίας υπό την αιγίδα του βασιλιά της Ιορδανίας και την προεδρία του πρίγκιπα Feisal. Στο πλαίσιο της έκθεσης η ΕΑΒ πραγματοποίησε συναντήσεις υψηλού επιπέδου, διανοίγοντας έτσι νέες προοπτικές για επέκταση στην αγορά της Ιορδανίας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης την ΕΑΒ επισκέφθηκε η ο βασιλιάς της Ιορδανίας Abdullah II όπου είχε συνομιλία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Τάσο Φιλιππάκο. Στη συνομιλία αυτή ο κ. Φιλιππάκος είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στη συνεργασία της ΕΑΒ με την Πολεμική Αεροπορία της Ιορδανίας και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης αυτής, εκφράζοντας το σαφές ενδιαφέρον της εταιρίας για ενίσχυση της επιχειρηματικής της παρουσίας στην περιοχή. Η ενημέρωση έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα που δημιουργεί το γόνιμο έδαφος για τη διεύρυνση των υπαρχουσών συνεργασιών και δημιουργία νέων.

Παράλληλα, ο κ. Φιλιππάκος και ο γενικός διευθυντής Εμπορικού της ΕΑΒ Νίκος Βασιλόπουλος είχαν συναντήσεις με τον πρίγκιπα Faisal, τον πρίγκιπα Hamzah, επικεφαλής της ιορδανικής αστυνομίας και τον αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας της Ιορδανίας υποπτέραρχο Malek Al-Habashneh κατά τις οποίες ανέδειξαν τις δραστηριότητες και ικανότητες της ΕΑΒ και συζήτησαν συγκεκριμένα πεδία μελλοντικής συνεργασίας.

Με τη συμμετοχή της στο ελληνικό εθνικό περίπτερο και τις σημαντικές αυτές επαφές η ΕΑΒ συνεχίζει με συνέπεια να επενδύει στην εξωστρεφή στρατηγική που εφαρμόζει με επιτυχία τα τελευταία έτη με απώτερο στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγικών της δραστηριοτήτων.

 express.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.