Βίντεο: Σχολείο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης Ιπταμένων της ΠΑ στην 120 ΠΕΑ, στην Καλαμάτα

Το Σχολείο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης της Πολεμικής Αεροπορίας διδάσκει τον τρόπο με τον οποίον ένας αεροπόρος θα επιβιώσει στην θάλασσα μετά από μια εγκατάλειψη αεροσκάφους η ελικοπτέρου. Η εκπαίδευση είναι απαιτητική σε διαδικασίες περισυλλογής και διάσωσης σε θαλάσσιο περιβάλλον.

Αποστολή

Το Σχολείο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (ΣΕΘΕ) έχει ως αποστολή την παροχή θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης στη θαλάσσια επιβίωση και διάσωση.

Ιστορία

Έμβλημα του ΣΕΘΕ: Δελφίνια προστατεύουν πιλότο που έπεσε στην θάλασσα με αλεξίπτωτο.

Το 1969 συγκροτήθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (ΚΕΘΕ) στην 111 Πτέρυγα Μάχης υπαγόμενο στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας(ΑΤΑ), για να παρέχει στα πληρώματα αέρος μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ εκπαίδευση στη θαλάσσια επιβίωση.

Το 1983 μεταφέρθηκε στην 115 ΠΜ όπου λειτούργησε έως το 1993. Το 1991 άρχισε να παρέχεται ξεχωριστή και ειδικά διαμορφωμένη εκπαίδευση σε πληρώματα αέρος μεταφορικών-ελικοφόρων αεροσκαφών της ΠΑ.

Από το 1993 έως σήμερα, έδρα του Σχολείου είναι η 120 ΠΕΑ, ενώ μετονομάσθηκε σε Σχολείο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (ΣΕΘΕ) και υπάγεται στην Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ).

Εκπαίδευση

Τα είδη των εκπαιδεύσεων που παρέχονται είναι:

-Αρχική χειριστών μαχητικών – εκπαιδευτικών αεροσκαφών
-Συντήρηση χειριστών μαχητικών – εκπαιδευτικών αεροσκαφών
-Πληρωμάτων μεταφορικών – ελικοφόρων αεροσκαφών

Η εκπαίδευση των χειριστών μαχητικών – εκπαιδευτικών αεροσκαφών (Αρχική, Συντήρηση) αφορά πληρώματα αεροσκαφών που διαθέτουν εκτινασσόμενο κάθισμα. Στις εκπαιδευτικές σειρές συντήρησης χειριστών μαχητικών – εκπαιδευτικών αεροσκαφών, παρέχεται – σε συγκεκριμένο αριθμό εκπαιδευομένων – εκπαίδευση στη νυχτερινή επιβίωση και διάσωση.

Επίσης παρέχεται εκπαίδευση σε πληρώματα αέρος ξένων Αεροποριών καθώς και σε μέλη-διασώστες πολιτικών φορέων και συλλόγων.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.