Ο αρματικός διαγωνισμός «Ισχυρή Ευρώπη» (“SETC”) είναι ένας ετήσιος, πολυεθνικός διαγωνισμός ουλαμών αρμάτων μάχης που πραγματοποιείται από το 2016 στο πεδίο ασκήσεων Γκράφενβερ (“Grafenwöhr”) στην Γερμανία και διοργανώνεται από τον στρατό Ευρώπης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) και τον γερμανικό στρατό. Πληρώματα από χώρες μέλη και εταίρους του “NATO” συναγωνίζονται στις αμυντικές και επιθετικές μηχανοκίνητες επιχειρήσεις.

Η 3η ετήσια δραστηριότητα του “SETC” είναι υπο εξέλιξη (Ιούνιος 2018) με οχτώ χώρες να συναγωνίζονται φέτος. Οι χώρες που διαγωνίζονται είναι:

  1. Αυστρία – Leopard 2A4
  2. Γαλλία – AMX-56 Leclerc
  3. Γερμανία – Leopard 2A6
  4. Πολωνία – Leopard 2A5
  5. Σουηδία – Stridvagn 122
  6. Ουκρανία – T-84
  7. Ηνωμένο Βασίλειο – Challenger 2
  8. ΗΠΑ – M1A3 SEP V2

Οι προηγούμενοι νικητές ήταν: Γερμανία το 2016 και Αυστρία το 2017.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: