Λίγα λόγια για το βιβλίο: Το παρόν βιβλίο καλύπτει το βασικό θεωρητικό υπόβαθρο των ηλεκτροοπτικών συστηµάτων, τη χρησιµοποιούµενη ορολογία και τις αντίστοιχες εφαρµογές αυτών. Μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει απλούς ραδιομετρικούς υπολογισμούς, θέματα υπογραφών στόχων στο υπέρυθρο (θερμικό) και στο ορατό φάσμα, την επίδραση της ατμόσφαιρας στις οπτικές ακτινοβολίες, μία περιγραφή απλών οπτικών διατάξεων, την επεξήγηση των κυριότερων συστημάτων laser, τα χαρακτηριστικά των διαφόρων τύπων φωτοανιχνευτών με τις αντίστοιχες απαιτήσεις ψύξης, θέματα ψηφιακής επεξεργασίας ειδώλων, τα ηλεκτροοπτικά αντίμετρα και αντί-αντίμετρα, καθώς επίσης και κάποιες εφαρμογές των χιλιοστομετρικών και υποχιλιοστομετρικών κυμάτων.

HELLAS_ΒΙΒΛΙΟΑπευθύνεται σε όλους τους ασχολούµενους µε τα θέµατα άµυνας και ασφάλειας (πολιτικών και στρατιωτικών εφαρµογών), στους πρωτοεισαγόµενους στο χώρο και στους χρήστες ηλεκτροοπτικών συστηµάτων, ιδιαίτερα στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς σπουδαστές πολυτεχνικών, στρατιωτικών σχολών και στα στελέχη των ενόπλων δυνάµεων. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στους ηλεκτρολόγους, ηλεκτρονικούς και τηλεπικοινωνιακούς µηχανικούς, να ενηµερωθούν για ένα σηµαντικό τοµέα εφαρµογών της τεχνολογίας. Το βιβλίο έχει σκοπό να αποτελέσει χρήσιµο βοήθηµα για όλους τους ενδιαφερόµενους, µε κεντρικούς µαθησιακούς στόχους:

  • Την κατανόηση των βασικών αρχών λειτουργίας, των χαρακτηριστικών, δυνατοτήτων και περιορισµών των ηλεκτροοπτικών συστηµάτων.
  • Την εκτίµηση της σηµασίας των συστηµάτων αυτών, στην άµυνα και στην ασφάλεια.
  • Την εκτίµηση των πιθανών µελλοντικών εξελίξεων της εµπλεκόµενης τεχνολογίας.

Βιογραφικό του συγγραφέα

sagosauthorΟ Υποναύαρχος (ε.α.) Γεώργιος Σάγος γεννήθηκε στη Χαλκίδα Ευβοίας στις 5 Οκτωβρίου 1963. Εισήχθη πρώτος στη Σχολή Ναυτικών Δοκίµων (ΣΝΔ) το 1981, από την οποία απεφοίτησε µε άριστα, ως µάχιµος Αξιωµατικός του Πολεµικού Ναυτικού, το 1985. Το 1992 απέκτησε τους τίτλους σπουδών Master of Science in Electrical Engineering και Master of Science in Engineering Acoustics, από το Naval Postgraduate School (NPS) των ΗΠΑ, µε εξειδικεύσεις στην ψηφιακή επεξεργασία σηµάτων (Digital Signal Processing) και στην υποβρύχια ακουστική (Underwater Acoustics). Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο Πολεµικό Ναυτικό (1981-2015) υπηρέτησε σε διάφορους τύπους πολεµικών πλοίων. Νεαρός αξιωµατικός συµµετείχε στην ελληνο-τουρκική κρίση του Μαρτίου 1987, ως πλήρωµα της Φρεγάτας ΕΛΛΗ. Ακόµη, υπηρέτησε ως ύπαρχος στη Φρεγάτα ΕΛΛΗ την εποχή της κρίσης των Ιµίων (1996). Ανέλαβε καθήκοντα κυβερνήτη στην Κανονιοφόρο ΟΡΜΗ εκτελώντας περιπολίες στο ΒΔ Ιόνιο (κρίση Αλβανίας 1997) και ακολούθως στο ΝΑ Αιγαίο. Επίσης, ανέλαβε κυβερνήτης στη Φρεγάτα ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ µετά από τον εκσυγχρονισµό της στα ναυπηγεία Σκαραµαγκά, µε την οποία συµµετείχε στη Νατοϊκή δύναµη της Μεσογείου SNMG/2 και στη Νατοϊκή επιχείρηση «Operation Active Endeavour» στο διάστηµα 2007-2008. Έχει ακόµη υπηρετήσει ως:

  • Διευθυντής επιχειρήσεων στη Διοίκηση Αντιτορπιλικών-Φρεγατών
  • Τµηµατάρχης και Διευθυντής στη διεύθυνση οπλικών συστηµάτων του ΓΕΝ
  • Υποδιευθυντής ναυτικής εκπαίδευσης στη ΣΝΔ
  • Τµηµατάρχης νέων ιδεών και πειραµατισµού στο Κέντρο Μετεξέλιξης του ΓΕΕΘΑ
  • Διευθυντής του γραφείου καινοτόµων ιδεών του ΓΕΝ
  • Διοικητής του Κέντρου Αυτοµατοποιηµένων Συστηµάτων Μάχης Ναυτικού
  • Συντονιστής των επιθεωρήσεων και των επιχειρησιακών αξιολογήσεων που διεξάγονται από τη Γενική Επιθεώρηση του Πολεµικού Ναυτικού.

Τέλος, έχει υπηρετήσει στην Ελληνική Στρατιωτική Αντιπροσωπεία του Βορειο-Ατλαντικού Συµφώνου – HEMILREP (Hellenic Military Representation) στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου διετέλεσε εθνικός αντιπρόσωπος σε οµάδες εργασίας της Συµµαχίας, επί θεµάτων αµυντικής πολιτικής (2003-2006). Είναι συγγραφέας αρκετών βιβλίων σχετικά µε τις αµυντικές εφαρµογές της σύγχρονης τεχνολογίας (ραντάρ, συστήµατα ηλεκτρονικού πολέµου, ηλεκτροοπτικά, σόναρ), καθώς επίσης και µε εφαρµογές στην ακουστική. Είναι έγγαµος µε τη δικηγόρο Ντενίζ Κλαυδιανού, µε την οποία έχει δύο γιους και µία κόρη.

 

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Εισαγωγή στα Ηλεκτροοπτικά Συστήματα
Συγγραφέας: Γεώργιος Σάγος
Εκδόσεις: iWrite
Τιμή λιανικής: 35€
Σελίδες: 602
ISBN:978-618-5218-78-2

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: