Βολές ταχείας αντίδρασης και άσκηση επιθετικής ενέργειας από την 34η Μ/Κ Ταξιαρχία (φωτ)

[dropcap size=small]Τ[/dropcap]ην Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκαν Βολές Ταχείας Αντίδρασης, καθώς και άσκηση επιθετικής ενέργειας, από την 34 Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία (34 Μ/Κ ΤΑΞ – «ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΧΟΥ ΔΙΑΛΕΤΗ»).

Τη δραστηριότητα παρακολούθησε ο Διοικητής του Γ΄ ΣΣ/ΝRDC-GR, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος.

Επιχειρησιακή Εκπαίδευση 34 Μηχανοκίνητης ΤαξιαρχίαςΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση 34 Μηχανοκίνητης ΤαξιαρχίαςΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση 34 Μηχανοκίνητης ΤαξιαρχίαςΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση 34 Μηχανοκίνητης ΤαξιαρχίαςΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση 34 Μηχανοκίνητης ΤαξιαρχίαςΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση 34 Μηχανοκίνητης ΤαξιαρχίαςΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση 34 Μηχανοκίνητης ΤαξιαρχίαςΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση 34 Μηχανοκίνητης ΤαξιαρχίαςΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση 34 Μηχανοκίνητης ΤαξιαρχίαςΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση 34 Μηχανοκίνητης ΤαξιαρχίαςΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση 34 Μηχανοκίνητης ΤαξιαρχίαςΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση 34 Μηχανοκίνητης ΤαξιαρχίαςΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση 34 Μηχανοκίνητης ΤαξιαρχίαςΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση 34 Μηχανοκίνητης ΤαξιαρχίαςΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση 34 Μηχανοκίνητης ΤαξιαρχίαςΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση 34 Μηχανοκίνητης ΤαξιαρχίαςΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση 34 Μηχανοκίνητης ΤαξιαρχίαςΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση 34 Μηχανοκίνητης ΤαξιαρχίαςΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση 34 Μηχανοκίνητης ΤαξιαρχίαςΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση 34 Μηχανοκίνητης ΤαξιαρχίαςΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

20 Απαντήσεις

   1. Δούκα,μόνοι μας κάνουμε τα πράγματα από εύκολα δύσκολα,και από δύσκολα δυσκολώτερα.
    Εκείνο το μπανταρισμένο G-3 στην όγδοη φωτό,τί απεικονίζει άραγε;

   2. Αυτό είναι το μεγάλο κρίμα κ Δούκα οτι δεν είναι ανέφικτο, απλά πρέπει η στρατιωτική ηγεσία, σε επίπεδο ταξιαρχίας ή και μικρότερο οχι δηλαδή να ασχοληθεί το γεεθα… να ασχοληθεί και να κοπιάσει. Οχι να κάνει και καλά ασκήσεις-επιδείξεις για το θεαθήναι. Ετσί ανάμεσα στα άλλα θα αποκτήσει και νόημα η θητεία, που είναι το κυριότερο και θα βγάλουν και χρήσιμα συμπεράσματα για το αξιόμαχο και οι μεν, οι κληρωτοί και οι δε, τα στελέχη και δη οι αξιωματικοί, όμως όχι στα λόγια.Δεν είναι δηλαδή τόσα πολλά που πρέπει να αλλάξουν….Ομως επειδή αυτό είναι αδιανόητο γι αυτό το λόγο κύριε Δούκα και ο ΕΣ που είναι βραχίονας του έθνους ή κράτους ή και ευρωπαικής περιφέρειας διαλέξτε όποιο θελετε, θα απειλειθεί με αφανισμό τα επόμενα χρόνια αν δεν απειλείται ήδη, ίσως εδώ και μερικές δεκαετίες,απλά πλέον έχουν αλλάξει πολλά σε όλα τα επίπεδα..
    Θα μπορούσα να σας γράψω εκτεταμένο δοκίμιο και μάλιστα δραματικό για το θέμα αλλά δεν θα επεκταθώ.
    Ευχαριστώ και για την απάντηση..

 1. Όσο και να βελτιώθηκε ο εξοπλισμός του οπλίτη σε μερικά σημεία, άλλο στο έμεινε πίσω σε αλλά. Ωραίες και χρήσιμες οι επιγονατίδες/επαγκωνίδες όπως και η προστασία για το πρόσωπο(αν και δεν είναι η ιδανική για τις περισσότερες περιπτώσεις, και απο ότι φαίνεται στις φωτογραφίες, φορέθηκε για παρουσίαση απέναντι στους μεγάλους), αλλά με τα κράνη που είναι βασικός εξοπλισμός για τον οπλίτη βρίσκονται ακόμα στην εποχή του Β’ΠΠ (μαζί με τα DG έχουν και μια σουρεαλιστική εμφάνιση που συναντάτε σπάνια στους παραδοσιακούς στρατούς του ΝΑΤΟ στην εποχή μας).

  Για τα μέσα μεταφοράς που πηγαίνουν τον παρατηρητή πίσω σε μια φάση απο άσκηση «Reforger» στην εποχή της δεκαετίας του ’70, δεν χρειάζεται να γράψω πολλά, οι παρακάτω φωτογραφίες είναι σαν χίλιες λέξεις.

  Δεν μπόρεσα να καταλάβω τι όπλο είναι το δεύτερο που φέρει ο οπλίτης με το μπανταρισμένο G3, καραμπίνα η M79;

  Επίσης αξιοσημείωτη είναι η στάση του ελεύθερου σκοπευτή η ακροβολιστή στην 11η φωτογραφία, ο οποίος χρησημοποιεί G3 με διόπτρα και σημαδεύει τον στόχο πίσω απο ένα υποτιθέμενο ντουβάρι σπιτιού που χρησημοποιεί για κάλυψη, βγάζοντας την κάνη του όπλου έξω απο τον χώρο που χρησημοποιεί και για προστασία. Αν δεν κάνω λάθος, η σωστή στάση δεν πρέπει να εμφανίσει το όπλο η την κάνη του όπλου, για να δυσκολεύεται έτσι η αποκάλυψη και ο εντοπισμός του σκοπευτή απο τον αντίπαλο.

 2. Gunslinger32 κοίτα την επόμενη φωτογραφία με τους τρεις είναι αυτός που φαίνεται στο βάθος και θα καταλάβεις ότι δεν κουβαλάει Μ79!

  Το χειρότερο είναι στην φωτογραφία ότι ο καθένας αγοράζει ότι μπορεί και ο πολυβολητής δεν έχει εξάρτηση που να μεταφέρει επιπλέον πυρομαχικά!

  1. Αγαπητέ ΔΙΚΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ την πρόσεξα αλλά πάλι δεν μου φάνηκε για κάτι άλλο.

   Σε μια σύντομη αναζήτησή βρήκα μια φωτογραφία απο το Defencegreece, η οποία επιβεβαιώνει την αναφορά του φίλου Tasos επάνω.
   Εφόσον πρόκειται για μια μονάδα του τακτικού πεζικού, δεν θα έβγαζε νόημα κάτι άλλο όπως π.χ. Μια καραμπίνα, επειδή συνήθως φέρεται απο τον “Breacher” στις επίλεκτες μονάδες.

   [https://defencegreece.files.wordpress.com/2012/10/16.jpg]

   https://defencegreece.files.wordpress.com/2012/10/16.jpg

 3. Ταχεια αντιδραση τι σημαινει; Ποσες δυναμεις εφεραν στην ασκηση υπηρχε παραλληλη ενεργεια απο τα υπολοιπα σωματα των ενοπλων δυναμεων η οχι. Ποσο χρονο πηρε να ετοιμαστουν απο συρηνα και να πανε στο πεδιον της ασκησεως. Δηλαδη στην αεροπορια υπαρχει χρονος αντιδρασεως αλφα λεπτων για την ααπογιεψη αεροσκαφων για αναχαιτηση κτλ . Ποιος ο χρονος που απαιτειται για σωστη ταχεια αντιδραση ποιες δυναμεις χρειαζονται για την υποστηρηξη κτλ κτλ. Φωτογραφιες ενταξει καλα αλλα οι βασικες αναγκες ποιες ειναι και τα προβληματα εχουν υπερκεραστει η οχι. Υπηρχαν απατσι στην ασκηση δηλάδη μικτου σχηματισμοι η οχι. Θεωρω οτι χρειαζονται ασκησεις μεγαλυτερου επιπεδου καθως και αναβαθμιση του υλικου που φερουν οι οπλιτες

  1. Αγαπητε,
   Αναλογα της απειλής κινείσαι κι εσύ. Δηλαδη, αν ο εχθρός θελει ευρείας κλίμακας σύρραξη για να εμπλέξει ολες του τις δυνάμεις, θα του πάρει μερες προετοιμασιας, κάτι που θα πραξεις κι εσυ…

   Αν ομως θελει ενα γρήγορο τετελσμενο με μια ημερα μυστική προετοιμασία, πρεπει οποτε να εχεις κι εσύ μια απαντηση. Αυτο εξυπηρετεί το Τμημα Ταχείας Αντίδρασης. Ειναι σχηματισμοί «σε σμίκρυνση» ενος κλιμακίου μικροτερου των Μονάδων που βγαινουν, με ολα τα απαραίτητα κλιμακια επισης σε σμίκρυνση. (Δηλαδη ενα Τάγμα θα βγαλει ΤΧΕ, έναν Λόχο ΤΦ και μια Διμοιρία Δκσεως)…Οι χρονικές ετοιμοτητες διαφέρουν, στο επιπεδο 1 π.χ. ειναι 2 ωρών. Απο τοτε που θα χτυπήσει η «σειρήνα» δλδ, σε 2 ωρες να εχουν ετοιμότητα ανάληψης αποστολής.

   Οσον αφορα τα περι μεικτών σχηματισμών, αυτοι δημιουργούνται βάσει εκάστοτε σχεδίων…

   Η οργανωση και ο σχεδιασμός υπαρχει, απλα δεν φτανουν σε ολων τα αυτια. Ουτε και ειναι δουλεια του ΕΣ να ενημερώνει περι τούτων.

   1. ΒΚ
    Ευχαριστώ γιά τήν απάντηση νά είσαι καλά. Καλά κάνουν καί δέν δείχνουν.

    Εχουμε μια ιρμα μέ νευράκια εδώ και πολλοι ως ο μιτσιο κάκου εξηγουν οτι είναι απλά ένα άλλο είδος πολέμου.

  1. Γεώργιε,ὁ στρατιώτης με το μπανταρισμένο G-3 δίπλα στο …σύστημα προσγειώσεως του SU-35,έχει βομβιδοβόλο Μ-79 αναρτημένο.
   Ιδού φωτογραφικό πειστήριο

 4. Gunslinger32 στην αεροπορία είχαμε καραμπίνες χράπα χρούπα, δηλαδή PUMB ACTION αμερικάνικες που έπαιρναν ξιφολόγχη φυσικά όχι κρυμμένες στης αποθήκες πχ στον πύργο ελέγχου.
  Σε καλή κατάσταση που οι μόνιμοι κάπου της χρησιμοποιούσαν και για κυνήγι μέσα στο αεροδρόμιο, καλύτερες από της τότε πολιτικές-κυνηγητικές καραμπίνες.

  Όχι όμως τώρα πια από της BENELI M4, αν και εγώ προτιμώ την Καραμπίνα FABARM PSS 10 PRACTICAL.

  Εμένα έτσι μου μοιάζει το όπλο για αυτό και επιμένω!

  1. Δεν αμφισβητώ ότι υπάρχουν και καραμπίνες τύπου pump action η “χράπα-χρούπα” στις ΕΕΔ αγαπητέ ΔΙΚΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, αν έχεις την δυνατότητα να μεγενθύνεις(zoom in) την 9η φωτογραφία στην οποία φαίνεται ο συγκεκριμένος οπλίτης(στην μέση στο βάθος), δοκίμασε το και πρόσεξε το σημείο επάνω αριστερά στην κάνη του όπλου, εκεί φαίνεται(αν και θαμπό) ένα εξάρτημα του όπλου το οποίο μοιάζει έντονα με το αναδιπλούμενο κλισιοσκόπιο/στόχαστρο ενός βομβιδοβόλου Μ79.

   Παρατηρώντας την χοντρή κάνη, το κοντάκι που δείχνει σαν να τοποθετήθηκε “ανάποδα” στο όπλο, και το αναδιπλούμενο κλισιοσκόπιο που είναι τα κυρία χαρακτηριστικά του Μ79, συν το γεγονός ότι ο συνδιασμός Μ79 – G3 τυφέκιο εφόδου συνηθίζεται σε αυτές τις μονάδες του ΕΣ(όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που παρέθεσα επάνω), καταλήγω στο συμπέρασμα ότι στην περίπτωση πρόκειται για το βομβιδοβόλο.

 5. Το όπλο είναι σίγουρα Μ-79
  Άλλη ερώτηση, γιατί ο “προγυμναστής” ακουμπά/κρατά τον σκοπευτή του πιστολιού από τον ώμο; με κανόνι θα ρίξει…;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.