Κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης αμυντικού υλικού “HEMUS 2018” που πραγματοποιήθηκε στην Φιλιππούπολη (Πλόβντιβ) από 30 Μαΐου ως 2 Ιουνίου η βουλγαρική εταιρεία “Metalika Ab” αποκάλυψε ένα πρωτότυπο του αναβαθμισμένου σοβιετικής σχεδίασης τεθωρακισμένου οχήματος μάχης (ΤΟΜΑ) “BMP-1”.

Οι εργασίες για την βελτίωση της ισχύος πυρός, ελέγχου πυρός, εργονομίας και των χαρακτηριστικών λειτουργικότητας του γερασμένου τεθωρακισμένου οχήματος μάχης πραγματοποιήθηκαν από κοινού από ουκρανούς και βούλγαρους ειδικούς.

Η αναβαθμισμένη έκδοση του “BMP-1” που αναπτύχθηκε από την “Terem-Ivaylo”, ονομάζεται “BMP-2+”, εξοπλίστηκε με την εξελιγμένη μονάδα μάχης “Stilet” που αναπτύχθηκε απο το ουκρανικό “Εργοστάσιο Τεθωρακισμένων Ζιτόμιρ”. Το όχημα μάχης ειναι εφοδιασμένο με ένα αυτόματο εκτοξευτή βομβίδων των 30 χιλιοστών, ένα πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών με τα καθοδηγούμενα πυραυλικά όπλα “Udar-M”, σχεδιασμένα για να καταστρέψουν τα εχθρικά τεθωρακισμένα.

Η μονάδα μάχης “Stilet” ειναι εξοπλισμένη με το πυροβόλο “ZTM-2” των 30 χιλ., ενισχυμένη θωράκιση και σύγχρονα σκοπευτικά συστήματα που ειναι εφοδιασμένα με αποστασιόμετρο λειζερ και περισκόπιο.

Αυτό το σύστημα μπορεί να εντοπίσει και να παρακολουθεί αυτομάτως στόχους και ειναι ένα από τα στοιχεία των ρομποτικών μονάδων μάχης. Το σύστημα αυτό επιτρέπει στο ΤΟΜΑ να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο ως ένα μεταφορικό μέσο και στοιχείο πυρών υποστήριξης, άλλα και ως μια αυτόνομη τηλεχειριζόμενη μονάδα.

Dimitar Stavrev / www.pan.bg

©Dimitar Stavrev / www.pan.bg

©Dimitar Stavrev / www.pan.bg

©Dimitar Stavrev / www.pan.bg

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: