Βουλγαρία και Ουκρανία παρουσίασαν την αναβαθμισμένη έκδοση του “BMP-1”, το “BMP-2+”

Κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης αμυντικού υλικού “HEMUS 2018” που πραγματοποιήθηκε στην Φιλιππούπολη (Πλόβντιβ) από 30 Μαΐου ως 2 Ιουνίου η βουλγαρική εταιρεία “Metalika Ab” αποκάλυψε ένα πρωτότυπο του αναβαθμισμένου σοβιετικής σχεδίασης τεθωρακισμένου οχήματος μάχης (ΤΟΜΑ) “BMP-1”.

Οι εργασίες για την βελτίωση της ισχύος πυρός, ελέγχου πυρός, εργονομίας και των χαρακτηριστικών λειτουργικότητας του γερασμένου τεθωρακισμένου οχήματος μάχης πραγματοποιήθηκαν από κοινού από ουκρανούς και βούλγαρους ειδικούς.

Η αναβαθμισμένη έκδοση του “BMP-1” που αναπτύχθηκε από την “Terem-Ivaylo”, ονομάζεται “BMP-2+”, εξοπλίστηκε με την εξελιγμένη μονάδα μάχης “Stilet” που αναπτύχθηκε απο το ουκρανικό “Εργοστάσιο Τεθωρακισμένων Ζιτόμιρ”. Το όχημα μάχης ειναι εφοδιασμένο με ένα αυτόματο εκτοξευτή βομβίδων των 30 χιλιοστών, ένα πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών με τα καθοδηγούμενα πυραυλικά όπλα “Udar-M”, σχεδιασμένα για να καταστρέψουν τα εχθρικά τεθωρακισμένα.

Η μονάδα μάχης “Stilet” ειναι εξοπλισμένη με το πυροβόλο “ZTM-2” των 30 χιλ., ενισχυμένη θωράκιση και σύγχρονα σκοπευτικά συστήματα που ειναι εφοδιασμένα με αποστασιόμετρο λειζερ και περισκόπιο.

Αυτό το σύστημα μπορεί να εντοπίσει και να παρακολουθεί αυτομάτως στόχους και ειναι ένα από τα στοιχεία των ρομποτικών μονάδων μάχης. Το σύστημα αυτό επιτρέπει στο ΤΟΜΑ να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο ως ένα μεταφορικό μέσο και στοιχείο πυρών υποστήριξης, άλλα και ως μια αυτόνομη τηλεχειριζόμενη μονάδα.

Dimitar Stavrev / www.pan.bg
©Dimitar Stavrev / www.pan.bg
©Dimitar Stavrev / www.pan.bg
©Dimitar Stavrev / www.pan.bg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.