Βραζιλία: Παραλαβή μεταχειρισμένων M577A2, M113A2 και M88A1 από τις ΗΠΑ

M88A1 ανυψώνει M113 με την χρήση του ιστού του. Φωτογραφία από την εκπαίδευση – επίδειξη στο αντικείμενο της περισυλλογής Βαρέως Τεχνικού Υλικού της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας. (ΓΕΣ)

Στα τέλη του τρέχοντος έτους ο Βραζιλιάνικός Στρατός προκειται να παραλάβει πενήντα τεθωρακισμένα ερπυστριοφόρα οχήματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ). Τα μεταχειρισμένα οχήματα θα παραδοθούν δια μέσου συμβολαίου Στρατιωτικών Πωλήσεων Εξωτερικού (FMS). Ο Στρατός της Βραζιλίας είχε αποφασίσει το 2012 τον εκσυγχρονισμό του στόλου των M113.

Η προμήθεια περιλαμβάνει οχήματα διοίκησης και έλεγχου M577A2 τα οποία θα αποτελούν την πλειοψηφία αυτής της παρτίδας. Τριάντα τέσσερα από τα οχήματα, που κατασκευάζονται από την BAE Systems, θα παραδοθούν μαζί με δώδεκα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) M113A2 και τέσσερα Τεθωρακισμένα Οχήματα Περισυλλογής (ARV) M88A1.

Ολοκλήρωση Θερινής Στρατιωτικής Εκπαιδεύσεως ΣΣΕ
M-113 του Ελληνικού Στρατού.

Το Τεθωρακισμένο Όχημα Διοίκησης-Ελέγχου M577A2 βασίζεται στο σκάφος του ερπυστριόφορου οχήματος M113. Το M577 είναι ουσιαστικά ένα όχημα της σειράς M113 με ανυψωμένη οροφή πίσω από τη θέση του οδηγού. Το M577A2 είναι μια βελτιωμένη έκδοση του M577 και προσφέρεται με βελτιωμένη ψύξη, σύστημα ανάρτησης, σύστημα θέρμανσης για το προσωπικό και νέο πετρελαιοκινητήρα.

Το M113A2 είναι μια βελτιωμένη έκδοση του ΤΟΜΠ M113, το οποίο είναι σε υπηρεσία με τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ από την δεκαετία του ’60.

Το Τεθωρακισμένο Όχημα Περισυλλογής M88A1 είναι ένα ερπυστριοφόρο βαριά θωρακισμένο όχημα το οποίο μπορεί να εκτελέσει ασφαλείς, αξιόπιστες, γρήγορες και αποτελεσματικές περισυλλογές μάχης μέσα στο πεδίο των επιχειρήσεων με τις μεθόδους της ρυμούλκησης, έλξης και ανύψωσης.

Συμμετοχή Μονάδων του Στρατού Ξηράς στην Άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΣ - 2015
M577 του Ελληνικού Στρατού (ΓΕΣ)

Απόδοση/Μετάφραση απο το defenseindustrydaily.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

  1. Κανένα ασπίδιο ρε παιδιά σε αυτά τα Μ113….τόσο δύσκολο είναι να προωθηθούν γρηγορότερα φθηνότατες λύσεις που σώζουν πολλές ζωές σε ενδεχόμενη σύγκρουση…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.